Yenimahalle'de gıda tacirlerine suçüstü

Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, periyodik denetimlerinin yanı sıra gelen ihbarları değerlendirerek halkın sağlığı ile oynayanlara geçit vermiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yenimahalle'de gıda tacirlerine suçüstü

Zabıta ekipleri son olarak Demetevler'de bir et deposuna baskın yaptı. Baskında 100 kiloya yakın kaçak et ele geçirilerek imha edildi.

Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, bir hafta içinde ikinci kez kaçak et operasyonu düzenledi. Gelen ihbar üzerine İl Tarım Müdürlüğü personeliyle birlikte bir depoya baskın yapan ekipler, 100 kiloya

yakın menşei belli olmayan ete el koydu.

Depoda kaçak etlerle yakalanan Nevzat U, "Etleri eve götürecektim" dedi. Denetim ekipleri, dondurucu içinde 70, Uygur'a ait arabanın arka kısmında 30 kilo et buldu. Dondurucudaki etin kaçak olmadığını söyleyen Nevzat Uygur, "Etlerde sorun yok, eve götürecektim" diye konuştu. Arabadaki kokmuş etleri kemik fabrikasına götüreceğini ifade eden Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçerideki etler kuzu eti. Kasaptan aldım. Ailecek yiyecektik. Arabadaki etleri fabrikaya teslim edecektim."

İşyeri sahibine menşei belli olmayan et satmak ve ruhsatsız işletmesinden dolayı ceza kesilirken çöp kamyonuna alınan etler imha edildi.

Yenimahalle'de halkın sağlığı ile oynanmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Hem halkımızın sağlığını korumak hem de işini düzgün yapan esnafı korumak adına bu denetimlerimiz sürecek. Kimse yasalarla belirlenmiş sınırlar dışında kar etmek için merdiven altı üretim yapamaz" dedi. - Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber