Belediye çalışanı manav oldu

Isparta Belediyesi, 28 semt pazarından 6 mahallede kurulan pazarlarda esnafın tezgah açmaması üzerine, belediye personelini pazarlarda görevlendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye çalışanı manav oldu

Bir süre önce Manavlar Odası'nın şehirdeki 6 semtte pazara çıkmama kararının ardından harekete geçen Isparta Belediyesi, Doğancı, Muzaffer Türkeş, Fatih ve Zafer mahallelerindeki pazaryerlerinde sebze meyve satışı yapmak üzere tezgah açtı.

Belediye personeli tarafından satışlar gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, halkın kesinlikle mağdur edilmeyeceğini söyledi. Pazarda kaliteli ve taze sebze ve meyve satışına başladıklarını ifade eden Günaydın, Manavlar Odası'nın kendileri ile irtibata geçmeden pazaryerlerine çıkmama kararı alarak vatandaşları mağdur duruma düşürdüklerini söyledi. Manavların zarar ettikleri gerekçesiyle bazı pazarlara çıkmadıklarını dile getiren Günaydın, “Zarar mı ediyorlar kar mı ediyorlar bunu akşam üzeri bizler de göreceğiz” dedi. Günaydın, bu uygulamaya gitmeye mecbur kaldıklarını ifade etti.

SORUNLARIN BİR YIL İÇİNDE ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEDİK

Manavlar Odası için kendisinin çok büyük çalışma yaptığını belirten Başkan Günaydın, AB uyum yasaları gereğince bu pazarların yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti. Manavlar Odası'nın zarar da, kar da etse mevcut duruma devam etmeleri gerektiğini dile getiren Başkan Günaydın, “Böyle bir uygulamaya gitmeden önce bize danışmaları gerekirdi. Manavlarımızla oturduk konuştuk, sorunlarının bir yıla kadar tamamen çözüleceğini söyledik. Ancak, maalesef bugün bu noktaya gelindi” diye konuştu.

MUHTARLAR UYGULAMADAN MEMNUN

Doğancı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uçmak, yıllardır pazarcılar için yer parası alınmadığını, esnafa çaylarının ücretsiz verildiğini, sosyal ihtiyaçlarının karşılıksız karşılandığını ifade ederek, “Belediyemizin uygulamasından halkımız memnun. Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi de, sorunlarının belediye tarafından ivedilikle çözülmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Mahallemizin nüfusu yaşlı. İki haftadır halkımız pazar harcını göremiyordu. Bu mağduriyet belediye başkanımız tarafından giderildi. Kendisine şahsım ve mahalle halkımız adına teşekkür ediyorum.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber