Öğrencilerin girişimleriyle fakir ailelere yardımlar yapılıyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve Kahta gönül elçilerinin almış oldukları ortak kararla, toplum hizmeti çalışmaları başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin girişimleriyle fakir ailelere yardımlar yapılıyor

Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan çalışmayla öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma duygularını ile çevreye olan duyarlılıklarını arttırmak için ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yardım kampanyası düzenledi. Yardıma muhtaç ailelere destek olmak, ihtiyacı olanlara evde hemşirelik hizmeti sunmak ve ilçede bulunan şehit ailelerini ziyaret ederek onlara minnet ve şükranı iletmek adına, Kahta Kaymakamı Metin Esen'in eşi Hacer Esen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehtap Doğan, okul öğretmenleri ve öğrenciler aile ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İsmail Arık, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bu sosyal sorumluluk projesi sonunda, öğrencilerimizin çevresine duyarlı, paylaşımcı, vatan ve millet sevgisine sahip duyarlı gençler olması okulumuzun temennisidir. Aynı zamanda yanındaki komşusunun sorunundan haberdar olan, elindeki imkanlarla mutlu olmayı öğrenebilen bireyler yetiştirmek dileğimiz. Özellikle çalışma alanları dolayısıyla sürekli sorunlu insanlara hizmet sunacak olan gençlerimizin sorunları kanıksamak ya da şikayetçi olmak yerine çözüm üretmeleri ve çözümün parçası olmaları temennimiz. Bunun yanında yaşlılarımızı ziyaret ederek onları unutmadığımızı, onların tecrübe ve birikimlerinin bizler için değerli olduğunu sosyal hayatın içine daha fazla olabilmelerini sağlamak, toplum içinde toplumdan soyutlanmayı en aza indirmek ve yaşlılarımıza ihtiyaç duydukları mahremiyeti sağlayabilmek ve bu yolla da yaşlılarımızın memnuniyetini arttırmak amaçlarımızdan biridir. Ayrıca şehit ailelerimizi de ziyaret ederek onlara minnet ve şükran duygularımızı iletmek istedik. Bizlerin de onların evladı olduğunu hatırlatmak istedik. Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak çalışmamıza destek veren tüm kurumlarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber