Türk öğrencisinin başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Genç Hukukçular Derneği ve Belçika Kızılhaç Teşkilatı tarafından geçen yıl ve bu yılbaşında düzenlenen "Hitabet ve Savunma" yarışmalarında ödül kazanan Hür Brüksel Üniversitesi (ULB) Hukuk öğrencisi Cavit Yurt, başarısına bir yenisini daha ekleyerek, kullanılan oyların ezici bir çoğunluğuyla üniversite yönetimine seçildi.

Hür Brüksel Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Cavit Yurt (21), toplam 40 kişiden oluşan Üniversite Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek bir ilki gerçekleştirdi. Yeni seçilen kurullar Fransızca Konuşanlar Topluluğu (Communaute Française) Milli Eğitim Bakanı tarafından kabul edildi.

Geçen yaz Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde kazanmış olduğu 3 aylık staj ödülünü gerçekleştiren Cavit Yurt, 4 dili ileri derecede biliyor. Aynı zamanda babası gibi yeminli tercüman olan Cavit Yurt, boş zamanlarını sihirbazlık hobisine ayırıyor. 2. sınıf öğrencisi olan küçük kardeşi Onur Yurt (19) ise Fakülte Konseyi'nde Sınıf Temsilcisi olarak görev yapacak. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan ve takımın bütün maçlarını heyecanla takip eden bilgisayar uzmanı Onur, boş zamanlarını okuyarak ve yabancı dil bilgisini geliştirerek değerlendiriyor.

Birlikte olmaktan büyük zevk aldıklarını söyleyen Yurt kardeşler, senaryosunu kendilerinin yazdığı bir tiyatro piyesini sahnelemeye hazırlanıyor. Tam bir uyum örneği sergileyen başarılı Yurt kardeşler, sempatik tavırlarıyla herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber