Vali Güzeloğlu gönül elçileri projesini anlattı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gönül Elçileri Projesi'nde Mersin'in 27 bini aşan gönül elçisine ulaştığını belirterek, proje kapsamında koruyucu aile olanlara da her yaştaki çocuk için 400 TL'den başlayan maddi katkı verdiklerini bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2013 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Güzeloğlu gönül elçileri projesini anlattı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gönül Elçileri Projesi'nde Mersin'in 27 bini aşan gönül elçisine ulaştığını belirterek, proje kapsamında koruyucu aile olanlara da her yaştaki çocuk için 400 TL'den başlayan maddi katkı verdiklerini bildirdi.

Vali Güzeloğlu, TRT Haber'de yayınlanan Gündem adlı programın canlı yayın konuğu oldu. HiltonSa Otel'de gerçekleştirilen yayında iki koruyucu aile ile birlikte programa katılan Güzeloğlu, programın sunucusu Mustafa Özen'e 'Gönül Elçileri Projesi' ve 'Koruyucu Aile Uygulaması' ile ilgili bilgiler aktardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin gönülden gönüle ulaşan, insanın en temel erdemi ve özelliği olan sevgi temelinde gelişen ve gönüllülük esasında güçlenen bir hareket olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, projenin amacının toplumun ve toplumsal hayatın her aşamasında herkesin bir diğerine karşı gönlünden geçen, resmi bir görev olmaksızın ve tamamen karşılıksız yapabileceği ilgi, destek ve sevgi anlamında bir katkı sunmak olduğunu söyledi. Projeye dahil olup bir Gönül Elçisi olan kişinin tamamen kendi tercihlerine dayalı katkıyı ve desteği buna ihtiyacı olan kişilere aktarma hizmetinde bulunduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Örneğin, bir üniversite öğrencisi boş zamanlarında görme engelli insanlar için zaman ayırıp onlara kitap okuyarak hayatlarına bir ışık katabilir. Esnafsanız, örneğin berberseniz, işi öğrenmek isteyen bir başkasına haftanın belli saatleri süresince bu işi bedelsiz öğretebilirsiniz. Bakım hizmeti ihtiyacı duyan bir yaşlının kamu veya yasal zorunluluk olmaksızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olabilirsiniz" dedi.

Mersin'in yaklaşık bir aydır açık ara en fazla Gönül Elçisi sayısına ulaşan tek kent olduğu bilgisini veren Güzeloğlu, "Bugün 27 bini aştık, 28 bin Gönül Elçisi sayısına doğru gidiyoruz. Gönül Elçisi olmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın web sayfası üzerinden ve bizim açtığımız internet sayfası üzerinden kendisinin belirlediği bir gönüllülük hizmetini bizlere sunuyor. Maddi katkıların dışında hizmet esaslı gönülden gelen destekler ve katkılar bir bütün olarak o site içerisinde elektronik ortamdan bir form üzerinden bildiriliyor. Sayısal olarak aldığımız Gönül Elçilerimizi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Valiliğimizdeki birimler aracılığıyla kendi istekleri doğrultusunda yönlendiriyoruz" diye konuştu.

PROJENİN İLK ALTI AYI KORUYUCU AİLE UYGULAMASINA DÖNÜK

Projede, Bakanlığın belirlediği ilk altı aylık temel hedefin koruyucu aile uygulamasına dönük olduğunu kaydeden Güzeloğlu, Haziran ayında sonuçlanacak hedefte koruyucu aile sayısını arttırılmanın amaçlandığını dile getirdi. Gönül Elçiliği hareketinden sonra koruyucu aile olmak isteyen aile sayısında inanılmaz bir artış olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, evlatlık edinmeyle koruyucu aile arasındaki farkı da şöyle anlattı: "Evlatlık edinmede çocuk, evlat edinen ailenin kütüğüne kaydediliyor. Ancak koruyucu ailelikte çocuğun nüfus kaydı asıl anne babada kalıyor. Ancak çocuklarına gerekli ilgiyi ve desteği sunamadıkları zaman o ailelerin çocukları çok sıkı koşullarda incelemeler ve denetlemelerden sonra koruyucu anne ve babalara veriliyor. Koruyucu aile kavramı, çocuğu hayata ilgi ve sevgiyle hazırlayan bir kurumdur. Koruyucu ailelik, nüfusunda anne ve babası farklı olan ama gerçekte sevgisiyle ve ilgisiyle o çocukla birlikte yaşamaktır."

Çocukları yanına verecekleri ailenin çok iyi, güvenli ve sevgi temelli bir aile olmasını arzuladıklarının altını çizen Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Koruyucu ailelerimize her yaş grubundaki çocuklar için 400 TL'den başlayan rakamlarla belli bir miktar maddi katkıda bulunuyoruz. Eğer çocuk engelli ise ve farklı bakım koşulları gerektiriyorsa bu yardım miktarları artarak değişiyor. Yine bu çocuklarımızın, sağlık, dershane ve benzeri sosyal giderlerini biz karşılıyoruz. Tek istediğimiz her türlü maddi gereksinimlerini karşıladığımız çocuklarımıza sevgi ve ilgiyle yaklaşılması, onların geleceğe mutlu ve başarılı bireyler olarak hazırlanmasıdır."

Programa katılan koruyucu aileler de koruyucu aile olmanın insana manevi olarak çok güzel duygular yaşattığı ifade ederek, bütün anne ve babaları koruyucu aile olmaya davet ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber