Beyin ölümü gerçekleşen eşinin organlarını bağışladı

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaşayan Hüseyin Yalçıntürk, motosiklet kazasında yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen eşi Nakiye Yalçıntürk'ün organlarını bağışladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mart 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyin ölümü gerçekleşen eşinin organlarını bağışladı

Hüseyin Yalçıntürk, "Ben hayatı sevdiğim için eşimin organlarını bağışladım. Bir başkasına hayat olması için" dedi.

Turgutlu İlçesi'nde 18 Mart pazartesi günü oğlunun kullandığı motosikletten düşen evli ve iki çocuk annesi Nakiye Yalçıntürk (56) hayata üç gün tutunabildi. Beyin kanaması geçiren ve Turgutlu Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Nakiye Yalçıntürk'ün dün saat 13.30 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Turgutlu Devlet Hastanesi Nakil Koordinatörü Güler Turgut, organ bağışı konusunda aile ile görüştü. Aileden olumlu cevap gelince ekipler harekete geçti. Nakiye Yalçıntürk'ün akciğeri, böbrekleri, kalbi ve karaciğeri gece geç saatlerde İstanbul, İzmir ve Ankara'dan gelen ekipler tarafından alınarak nakil bekleyen hastalara götürüldü.

Organ bağışında bulunan Nakiye Yalçıntürk'ün eşi Hüseyin Yalçıntürk hayatı ve yaşamayı çok sevdiği için eşinin organlarını bağışladığıını belirtti. Yalçıntürk, "Ben hayatı çok seviyorum. Hastaneden böyle bir teklif gelince kabul ettim. Eşim başkalarının hayatı olsun istedim. Büyük oğlum ile birlikte bu kararı aldık. Eşimle aramızda bu konuyla ilgili daha önce bir konuşma geçmedi. Ama ben yaşamayı sevdiğim için, başkalarına hayat olmasını istedim" dedi.

BİR AYDA ÜÇÜNCÜ NAKİL

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu da, hastanın beyin ölümü tespit edildikten sonra organ nakli koordinatörünün yakınlarıyla konuştuğunu ve organ bağışının kabul edildiğini söyledi. Taşçıoğlu, "Biz de Ulusal Nakil Koordinasyon Merkezine haber verdik ve süreç başladı. Geçtiğimiz günlerde de Süleyman Bozkurt ve Refiye Karaarslan'ın organları aileleri tarafından bağışlanmıştı. Bu, son bir ay içerisinde üçüncü organ bağışı oluyor. Bu hastamızın organları da Ankara, İzmir ve İstanbul'da çeşitli hastalara nakil edecek ve şifa olacak" dedi. Organ nakli konusunda çalışmalarının artarak deam edeceğini kaydeden Taşçıoğlu, "Halkımızın bilinçlenmesiyle de daha olumlu işler yapacağımızı düşünüyorum. Bu konuda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, tüm çalışanlarıma ve organ nakil koordinatörü Doktor Güler Turgut'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber