Bakanlar Kurulu sona erdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek toplantıda öncelikle Ortadoğu'da yeni yapılanma ve AB sürecini ele aldıklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu sonrası düzenlediği bilgilendirme toplantısında ele alınan konuları açıkladı. Bakan Çiçek Bakanlar Kurulu'nda öncelikle Ortadoğu'da yeni yapılanma ile ilgili Türkiye'nin üstlendiği göreve dikkat çekti. Çiçek şunları açıkladı:

Türkiye'ye verilen görev açısından ele alındığında bu önemlidir. Bu proje uzun vadeli bir projedir. Türkiye'nin tezine de destek veren bir projedir. Hükümet olarak bu projeyi önemsiyoruz. Devlet Bakanı Mehmet Aydın takip ediyor.

İkinci konu Avrupa Birliği sürecidir. Şu ana kadar 7 konuda tanıtıcı tarama yapılmıştır. Bunlardan bilim araştırma, eğitim kültür, rekabet konuları ile ilgili raporlar Avrupalı yetkililere sunulmuştur. Bundan sonra çalışmalar sürecektir. 22 Aralık'tan 16 Ocak'a ara verilecektir. Bugün ve Çarşamba günü AB'den gelen heyetler görüşmeler sürmektedir.

2005'in 3. çeyreği ile ilgili büyüme rakamlar açıklanmıştır. Hükümet olarak bizim büyüme hedefimiz yüzde 5.5'tir. Bugüne kadar elde edilen rakamlar hedeflerin tutulacağını göstermektedir.

Son zamanlarda muhalefetin tepkisi söz konusu olmasına rağmen elde edilen büyüme rakamları çok fevkalededir. Genele baktığımızda ekonomik göstergeler olumsuz bir durum söz konusu değildir. Ancak toplantılara tepkilere bakacak olursa sanki yarın sabah ülke batıyormuş gibi bir hava yansıtılmaya çalışılıyor. Oysa hiç de böyle bir durum yok.

Bedelli askerlik konusunda vatandaşlardan gelen istekler çerçevesinde Başbakan durumu ortaya koydu. Bu konuda ilgili kesimlerle görüşülecek ancak bu konuda verilmiş bir söz yoktur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber