Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşümü, Sudan'a örnek olacak

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışması Sudan'a örnek olacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşümü, Sudan'a örnek olacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sudan'ın bölgesel yönetimlerinden Kırsal Planlama Bakanları ve yüksek düzeyli yetkili temsilcilerinden oluşan 12 kişilik heyeti Nuripazabaşı bölgesinde ve Yazıcık Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm alanını gezdirdi.

Kuzey Nyala Valisi İbrahim Sultan, Finans Yöneticisi Fatma Ali Karrar, Beldiya Valisi Andalrahman Rahma Abdalrahman, Yaşama konseyi üyesi Elbadri Ataelmanan Abdalhadi, Hizmet Komitesi Başkanı Mustafa Osman Algasım Altyeb, Federal üye Tainab Muhammed ve Alla Ahmet, Hussin Omer, Alaseb Hamd Almila, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Şehir Plancısı Seda Nal, Mekansal Planlama Şube Müdürü Emrah Söylemez bulunduğu heyet ayrıca kentsel dönüşüm alanında örnek bir yıkım çalışmasını da izledi. Sudan'dan 9 kişilik bir heyetin Türkiye'ye kentsel dönüşüm çalışmasını yerinde görmek adına geldiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da 3 kişinin katılımı ile toplam 12 kişilik heyeti iki gün Şahinbey'de misafir edeceğiz. Türkiye'ye gelen bu heyetimizi Türkiye'de en kapsamlı kentsel dönüşüm yapan Şahinbey Belediyemize yönlendirmiştir. İlk olarak heyetimize nuripazarbaşı bölgesi ve yazıcık bölgesindeki çalışmaları gezdiriyoruz. Daha sonra çamlıca konutlarımız ve diğer konut çalışmalarımız yanı sıra, park ve sosyal tesis çalışmalarımızı gezeceğiz. Yarın ise sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız ve diğer çalışmalarımızı heyetimizle birlikte gezeceğiz. Heyet yapılan yıkımlarda vatandaşların ne düşündüğünü merak ediyordu. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız yapılan çalışmalardan dolayı bizlere teşekkür ediyor. Yaptığımız hiçbir evi vatandaşımızla anlaşmadan yıkmadık. Geçtiğimiz gün 2 bininci evi yıktık. Şuanda 2010'uncu evin yıkımını yaptık. Yıkmak güzel bir şey değil ama depreme dayanıklı modern yaşam alanları yapmak için bu yıkımlar şart. Biz yıkımlarımıza anlaşarak devam edeceğiz."dedi.

Sudan heyeti ile birlikte Nuripazarbaşı bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde gezen Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Başkanı Hasan Güzel ise, kentsel dönüşüm ve Şahinbey Sanayi sitesi çalışmalarından dolayı

Tahmazoğlu'na 5 bin esnaf adına teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Sudan heyeti daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek Bostancı Kültür Evi olarak hizmete sunulan tesisi gezerek, incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber