İlaç almanın bir işkence haline geldiği SSK eczanelerinde, hasta ve hasta yakınları saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Bazen bir kutu ilaç için bir hafta bile sırada bekleniyor.

Haber Giriş : 02 Aralık 2003 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlaç almanın bir işkence haline geldiği SSK eczanelerinde, hasta ve hasta yakınları saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Bazen bir kutu ilaç için bir hafta bile sırada bekleniyor.

Vakıf Gureba Hastanesi'nin eczane bölümünde yaşanan ilaç kuyruğu eziyeti bitmek bilmiyor. Saatlerce bir kutu ilaç alabilmek için ayakta sıralarının gelmesini bekleyen hasta ve hasta yakınları, bir çok kez elleri boş dönmek zorunda kalıyor. Bazen uzman doktor kaşesi basılmamış oluyor ki, bu durumda bir uzman doktor bulup kaşeyi bastırıp yeniden sıraya girmek gerekiyor. Bazen de ilaç depoda kalmamış oluyor, saatlerce çekilen kuyruk işkencesi de boşa gidiyor.

Diğer SSK hastanelerinin de bir çok kişiyi "Bizde bu ilaçtan yok" diyerek gönderdiği Vakıf Gureba Eczanesi, mesai saatleri içinde tıklım tıkış oluyor.

"İki gün uzman doktor aradım"

Fatih Erdem ise, acildeki tansiyon hastası annesi için hipertansiyon ilacı almak üzere 5 gün önce girmiş kuyruğa. Reçeteye basılması gereken uzman doktor kaşesi unutulunca alamamış ilacı. 2 gün uzman doktor aramış kaşe bastırmak için. Sonraki gün ilaç yok denmiş. Acildeki annesi de günlerce ilacının gelmesini beklemiş. Erdem, "Uzman doktor kaşesi diyorlar. Ama saat 3'ten sonra ara ki uzman doktor bulasın. Hepsi kendi özel muayenehanelerine gidiyorlar. Vatandaşla ilgilenmiyorlar" diyor.

Yedikule-Gureba arasında mekik

Gıyasettin Gedik de, Yedikule Göğüs Hastanesi'nde yatan ciğer hastası annesi için girmiş ilaç kuyruğuna. "Annemin ciğerlerinde su var. Bir haftadır ilaç almak için uğraşıyorum. Yedikule Hastanesi'nin eczanesi buraya gönderdi, bizde ilaç yok dedi. Her gün Yedikule ile burası arasında mekik dokuyorum" diyor Gedik.

Nihat Aslan ise, saatlerce beklediği kuyruğun sonu gelince o ilaçtan yok denilmesi endişesi içinde. Depresyon ilacı almak için bekleyen Aslan, "İlacım 100 milyonluk bir ilaç. Pahalı ilaçlar genellikle bulunmuyor" diyor.

Süheda Akyazı da, sigorta sicil numarasını reçetenin üzerine yazmadığı için tam sıra kendisine geldiği zaman geri çevrilmiş. Akyazı, "Önceden böyle sicil numarası falan yazmak gerekmiyordu reçetenin üstüne. Bu gün çıkarmışlar bu kuralı da" diyor.

İlaç kuyruğunda 7 gün

Esin Yazıcı MS'li hastası için 3,5 saat kuyrukta bekleyen hasta yakınlarından biri. "Bir kutu ilaç alabilmek için tam 7 gündür uğraşıyorum. Her gün en az 3 saat burada ayakta bekliyorum, sıra bana gelince ilacın kalmamış olduğunu söylüyorlar. Sırada beklemeye başlamadan önce ilacın ellerinde olup olmadığını öğrenme şansımız da yok. İnşallah bugün ilacı alabilirim" diye konuşan Yazıcı, "Şimdi de reçetenini tarihi geçmiş deyip ilacı vermezler diye korkuyorum" diyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber