13 bin polis kart mağduru

Haber Giriş : 14 Aralık 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suç kenti İstanbul'da görev yapan polisler mutsuz. 13 bin emniyet mensubu kredi kartları yüzünden maddi sıkıntı içinde. 14 bini ise başka bir şehire gitmek istiyor...

İstanbul'da görev yapan 30 bin polis memurundan 13 bini kredi kartı mağduru çıktı. 14 bin polis, geçim sıkıntısı yüzünden İstanbul'dan gitmek istiyor. Haftada 80 saat çalışan, işe gitmek için birkaç araç değiştirmek zorunda kalan polis, sıkıntı içinde görev yapıyor. İstanbul Emniyeti Personel Şube Müdürlüğü, polisin psikolojik ve sosyolojik durumunu tespit etmek için 50 sorudan oluşan bir anket yaptı.

ANKET, gece-gündüz demeden çalışan polislerin ne kadar zor şartlar altında görev yaptığını bir kez daha ortaya koydu. Anketteki, en önemli soru, ?Kredi kartı borcunuz var mı?' idi. Ankete katılan 30 bin polisten 13 bini ?Evet' cevabını verdi. Bu sorunun hemen arkasından gelen, ?Başka bir ilde görev yapmak ister misiniz?' sorusuna ise 14 bin polis, hiç düşünmeden aynı karşılığı verdi.

DAHA az kira vermek için şehir merkezlerine uzak yerlerde ev tutan polisler, işe ulaşmak için en az 2-3 araç değiştiriyor, belediye otobislerini kullanıyor. Polisler normal memurlara göre de 2 kat daha fazla çalışıyor. AB normlarına göre memurlar haftada 40 saat çalışırken, polislerin büyük bir kısmı, ek görevler hariç, haftada 60 ile 80 saat arasında görev yapıyor.

satar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber