Santral işçilerinden eylem

Yatağan Termik Santralinde 14 Ocak tarihinde gerçekleşitirilen özelleştirme eylemi sonrası hizmet alım süreleri dolduğu gerekçesiyle işlerine son verilen 66 taşeron işçisinden 11'i, eylemde başı çektikleri gerekçesiyle yeniden işbaşı yaptırılmadıklarını ileri sürerek eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Santral işçilerinden eylem

Yatağan Termik Santralinde 14 Ocak tarihinde gerçekleşitirilen özelleştirme eylemi sonrası hizmet alım süreleri dolduğu gerekçesiyle işlerine son verilen 66 taşeron işçisinden 11'i, eylemde başı çektikleri gerekçesiyle yeniden işbaşı yaptırılmadıklarını ileri sürerek eylem yaptı.

Yatağan Termik Santrali önünde toplanan Tes-iş Sendikasına üye yaklaşık 400 işçi sendika yesi olan taşeron işçilerin tehdit edilerek işa alınmadıklarını ileri sürerek eylem yaptı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde YEAŞ Genel müdürü İbrahim Hakkı Gül'ün sendika yöneticilerine işten çıkartılan tüm işçilerin bir hafta içersinde yeniden iş başı yaptıralacağı sözünü verdiği hatırlatılarak, Genel Müdür'ün taşeron firmaya, "Bu 11 kişiyi kesinlikle iş başı yaptırmayacaksınız" talimatı verdiği ileri sürüldü.

Tes-iş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik santral önünde toplanan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, sözün bittiği yere geldiklerini ve tüm iyi niyetli çabalarına karşılık bulamadıklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi ocak ayı içinde Yatağan Termik Santralımızın bazı bölümlerinin özel şirketlere devredilmesini engellemek için Maden ve Enerji işçileri, halkımız ve demokratik kitle örgütlerimizle birlikte sonuç aldığımız bir eylemlilik süreci yaşadık. Yatağan Termik Santralında yaklaşık 200 üyemizi ilgilendiren kömür alma-kül curuf atma sistemlerinin bakım ve işletme birimlerinin özel şirkete devredilmesi için yapılmak istenen ihalenin iptal edilmesiyle ilgili YEAŞ Genel Müdürüyle yaptığımız yazılı ve sözlü tüm uyarılarımıza, girişimlerimize, tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık bulamadık. Genel merkez yöneticilerimiz, Yeniköy'e gelerek YEAŞ Genel Müdürüyle konuşmuş, buranın Yatağan olduğunu, ihaleyi yaptırmamak için eylem yapılacağı uyarısında bulunarak ihalenin iptal edilmesini istemiştir. Gene de bir sonuç alınmamıştır.

YEAŞ Genel Müdürü maalesef verdiği sözü tutmayarak 18 Mart pazartesi günü 10 arkadaşımızı işbaşı yaptırmamıştır. 10 arkadaşımızın işbaşı yaptırılmamasının sebebini öğrenmek istiyoruz. Bizler her zaman olduğu gibi sorunlarımızı masa başında çözemezsek hiç çekinmeden, bedel ödemeyi de göze alarak üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her zaman dediğimiz gibi eğer en ufak barış belirtisi var da biz bunu sonuna kadar kullanmıyorsak veya savaştan başka ihtimal kalmamışsa savaşmayan namerttir diyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından santral önünde toplanan enerji işçileri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber