Savcıya yumruk atan baba-oğul tutuklandı

Haber Giriş : 16 Aralık 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkında ihale takibi yaptığı ve meslek etiğine aykırı davranışlarda bulunduğu iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu'nun adı, şimdi de bir kavga olayına karıştı. Demircioğlu, trafik tartışması yüzünden çıkan arbedede kendisine yumruk attıklarını iddia ettiği Erdoğan Sallantıoğlu (52) ve oğlu Polat Sallantıoğlu (25) hakkında şikayette bulundu. Tutuklanan baba-oğul hakkında ?görevli memura hakaret ve yaralama' suçlamasıyla 3,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

?SAVCIYIM DEDİM, DİNLEMEDİLER'

Olay, dosyadaki bilgilere göre şöyle gerçekleşti: Ankara'nın işlek caddelerinden birinde Cumhuriyet Savcısı Demircioğlu'nun aracıyla Sallantıoğlu ailesinin aracı çarpışma tehlikesi geçirdi. Demircioğlu, ?Araçtan çıkar çıkmaz yaşlı olan kişi bana laf attı, bu arada genç olan da bana kafa attı. Cumhuriyet Savcısı olduğumu belirtmeme rağmen genç olan ?ne olursan ol' diyerek bana küfür etti' dedi.

Diğer tarafın ifadesi ise şöyle: ?Babam camı açtı, diğer araç şoförü (savcı) de açtı, neden hatalı çıkış yaptınız dediğimizde tahrik edici konuştu. Babama küfür etti, yumrukla vurdu, babam düştü. Sonra da ?ben savcıyım size göstereceğim' diye bağırdı.'

POLİS EVDEN ALDI

Olay yerini terkeden baba ve oğul, savcı Demircioğlu'nun şikayeti üzerine akşam evlerinden alınarak karakola götürüldü. Karakolda bir gece tutulan, ve hakim önüne çıkarılan baba-oğul, ?savcı Demircioğlu'nu yaralayıp hakaret ettikleri ve olay yerinden kaçtıkları' gerekçesiyle tutuklandı. Baba-oğul hakkında görevli memura hakaret ve yaralama suçlarından 3,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber