Omerta çetesi lideri bağevinde yakalandı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 'Omerta Çetesi'nin lideri olduğu iddia edilen ve çeşitli suçlardan 62 yıl hapis cezasına çarptırılan firardaki Cengiz Adalı, jandarmanın 'Kırbaç' adını verdiği operasyonla yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2013 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Omerta çetesi lideri bağevinde yakalandı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 'Omerta Çetesi'nin lideri olduğu iddia edilen ve çeşitli suçlardan 62 yıl hapis cezasına çarptırılan firardaki Cengiz Adalı, jandarmanın 'Kırbaç' adını verdiği operasyonla yakalandı.

Yıllar önce Ali Adalı'nın kurup, mafya literatüründe 'Konuşursan ölürsün' anlamına gelen 'Omerta' adını verdiği çete, polisin düzenlediği operasyonla çökertilmişti. Çeteyle ilgili Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davada, tutuksuz yargılanan ve çetenin yeni lideri olduğu öne sürülen Cengiz Adalı'ya, 62 yıl hapis cezası verildi.

Tutuksuz yargılanan Cengiz Adalı, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davadan hüküm giyince 2 ay önce firar etti. Hatay'da olduğu belirlenen Adalı'nın saklandığı yer, İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından belirlendi. Jandarma timleri, İskenderun'a bağlı Helvalı Köyü'ndeki bir bağ evine sabaha karşı düzenledikleri ve 'Kırbaç' adını verdikleri operasyonda, Cengiz Adalı'yı kıskıvrak yakaladı. Özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda, baskın düzenlenen evde arama yapan jandarma, bir ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Adliyeye sevk edilen Cengiz Adalı, adam öldürmek, yaralama, hırsızlık, ruhsatsız silah taşıma ve çeşitli suçlardan 20 suç kaydıyla aldığı 62 yıl hapis cezası nedeniyle İskenderun M Tipi Cezaevine gönderildi.

OMERTA ÇETESİ

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 'Omerta Çetesi'ne yönelik düzenlediği operasyonda, Pirinçlik'teki bir eve operasyon düzenlemiş, evin çevresi ve hayvan barınağının da bulunduğu arazide, dedektörlerle arama yapılmış, dozer, kepçe, kazma ve kürekle arazi kazılmıştı. Naylon poşetlere sarılı olarak toprağa gömülü, 2 kalaşnikof uzun namlulu silah, bu silahlara ait 4 şarjör, 404 mermi, bir uzun namlulu seyyar dipçikli Uzi, 2 tabanca, bir savunma tipi MKE yapımı el bombası, bir taarruz tipi Rus yapımı el bombası, bir el yapımı bomba, ikisi otomatik 8 av tüfeği, bu tüfeklere ait 54 dolu fişek, 8 şarjör, polis kanallarını dinleyebilen 3 el telsizi, değişik isimlere ait imzalı senetler, sahte nüfus cüzdanları ve pasaportlar, bir 'böcek' denilen dinleme cihazı, 400 captagon hap, 7 gram hint keneviri tohumu, 3 boş kovan, 2 kırmızı ve mavi renkli polis araçlarına ait ışıklı tepe lambası, biri yabancı 5 araç plakası, içeriği açıklanmayan video kasetler, Filistin askısı olarak da bilinen işkence aletleriyle, dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı ileri sürülen sahte inciler ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber