160 kilo olan gamze, üniversitede okuyacak

Mardin'de 160 kiloya ulaşan obezite ve diyabet hastası Gamze Ülger, sağlığına kavuşmak için yardım bekliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mart 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
160 kilo olan gamze, üniversitede okuyacak

Mardin'de 160 kiloya ulaşan obezite ve diyabet hastası 22 yaşındaki Gamze Ülger, sağlığına kavuşmak için yardım bekliyor. Ülger, "Artık bu kilolardan ötürü kendi işlerimi göremiyorum. İhtiyaçlarım için kardeşim yardımcı oluyor. Zayıflayınca çok okumak istediğim üniversite eğitimine devam edip avukat olmak istiyorum" dedi.

Mardin'in Yenişehir Mahallesi'nde oturan Ülger ailesinin 7 çocuğundan 4'üncüsü olan Gamze Ülger, 160 kiloya ulaştı. Tedavi olmasına rağmen kilolarını veremediği için sosyal çevre edinemediğini ve bu yüzünden eve kapandığını belirten Ülger sağlığına kavuşmak için, yetkililerden yardım bekliyor.

Özellikle son 5 yılda aşırı derecede kilo almaya başladığını ve bir türlü kilolarından kurtulamadığını belirten Ülger şunları anlattı:

"Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Daha 9 aylıkken kilo almaya başlamışım. Şimdi 160 kiloyum ama bu kilolarım gün geçtikçe artıyor. 9 yaşından beri kilolarımdan dolayı diyabet hastası oldum. O zaman tedavi olmak için Çapa Tıp Fakültesi'ne götürmüşler, bana 'şişman bebektir' deyip geri göndermişler. Şimdi de bu kilolardan dolayı tansiyon hastası oldum. Hastalığım günden güne beni olumsuz etkiliyor. Yani bir şey yapamıyorum. Spor yapamıyorum. Yürüme egzersizleri yapamıyorum. Çok doktora da gittim ama tedavi olamadım bir türlü. Hastalığıma çare istiyorum."

ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTİYORUM

Genç bir kız olmasına rağmen sosyal yaşayadan uzaklaştığıın anlatan Ülger, özel sektörün kendisine iş vermediğini, bu nedenle kamu kurumlarından birinde çalışmak istediğini kaydetti. Ülger sıkıntılarını şöyle dile getirdi:

"Ben de hayatı yaşamak istiyorum. Hastalığım birçok konuda bana engel oldu. Okul okuyamadım. Anadolu Lisesi mezunuyum ama arkadaşlarım gibi üniversite okuyamadım. Onlar gibi bir iş sahibi olamadım. Her konuda hastalığım beni etkiledi. Çaresizim, kilolarıma çözüm arıyorum. Ben de sosyalleşmek istiyorum. Bu kilolardan ötürü kendi işlerimi bile göremiyorum. İhtiyaçlarım için kardeşim yardımcı oluyor. Zayıflayınca çok okumak istediğim üniversite eğitimine devam edip avukat olmak istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber