Bozüyük Belediyesi'nden ağaçlandırma seferberliği

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, daha "Çok yeşil, daha çok oksijen" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde yemyeşil fidanlar toprakla buluşuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozüyük Belediyesi'nden ağaçlandırma seferberliği

Bozüyük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçenin farklı bölgelerinde yapılacak olan ağaçlandırma seferberliği kapsamında ilçe sedir, leylandi, mazı, yapraklı ağaçlar, çınar, süs eriği, süs elması ve at kestanesi gibi ağaçlarla donatılacak. İlçede, 4 Eylül Mahallesi 891. Sokak'da yapımı devam eden üçgen parkta başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde mazı, leylandi ve sedir fidanları olmak üzere toplam 120 adet fidan dikimi yapılarak yemyeşil fidanlar toprakla buluşturuldu. Ardından yine 4 Eylül mahallesinde Cezmi Or caddesi ile Tevfik Fikret caddesi arasında oluşturulacak yeni park alanına, Kanal Boyu 2. Etabına, Yeşilkent mahallesi ve Tekke mahallede yapılacak fidan dikiminin ardından ağaçlandırma çalışmaları diğer mahallelere de yaygınlaştırılarak devam edecek.

Belediye yetkilileri "İnsan sağlığının korunması için doğal güzelliklere ihtiyaç vardır. İlçemizin daha da güzelleşmesi ve insanlarımızın sağlıklı yaşayabilmesi için ilçemizi ağaçlarla donatıyoruz" diyerek dikilen ağaçların vatandaşlar tarafından da korunmasını ve özen gösterilmesini istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber