Yaz saati kalp krizini tetikliyor!

ABD’li sağlık uzmanları, saatlerin ileri alındığı dönemlerde kalp krizi vakalarında artış yaşandığını duyurdu. Yeni uygulamaya en az bir hafta boyunca alışılamadığını söyleyen doktorlar hastaları uyardı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mart 2013 09:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

D'de yapılan araştırmalar, yaz saati uygulamasına geçilmesiyle birlikte kalp krizi vakalarında artış yaşandığını ortaya koydu. Michigan eyaletindeki William Beaumont Hastanesi, saatlerin bir saat ileri alındığı uygulama sonrası kalp krizi şikayetiyle başvuran oranında yüzde 17 artış yaşandığını duyurdu.

Araştırmada, uygulamadan iki hafta öncesindeki kalp krizi vakalarıyla uygulamayı takip eden haftadaki vakalar karşılaştırıldı. Saatlerin ileri alındığı ilk pazar günü kalp krizi hastalarının oranı, önceki pazar günlerine göre ise yüzde 71 daha yüksek çıktı.

Doktorlar, uyku süresinin eksilmesine bağlı olarak yaşanan değişimin bazı hormon seviyelerinde dengesizliğe yol açtığı ve tansiyonu yükseltebildiğini belirtti. Uyku uzmanı Yvonne Harrison, vücudun yeni saat uygulamasına alışmasının en az bir hafta alacağına dikkat çekti. Uzmanlar, kış saati uygulamasının kalp üzerinde bir tetikleyici etkisine rastlamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber