Çiçek: Yeni anayasa için en uygun zaman geride kaldı

TBMM Başkanı Çiçek, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Yeni Anayasa için en verimli, en uygun zaman geride kaldı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiçek: Yeni anayasa için en uygun zaman geride kaldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarında gelinen noktanın son derece hayati, önemli ve kritik olduğunu belirterek, "Yeni anayasa yapma konusunda en verimli, en uygun zaman geride kaldı. Özellikle seçim sebebiyle. Biz Lozan Anlaşmasını 6 ayda yaptık" dedi.

Çiçek AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelinen noktayı Komisyon üyelerinin bir kez daha değerlendireceğini ifade ederek, "Ben de kendileriyle ayrıca bir toplantı yapacağım. Eğer ek süre bakımından, sayın genel başkanları ziyaret açısından önüme çok geçerli, çok inandırıcı bir gerekçe ortaya koymamaları halinde 'aceleye gelmesin' sözü, tek başına ilave süre bakımından tatminkar olmayabilir" diye konuştu.

TBMM Başkanı, şunları kaydetti:

"Vatandaş, (artık ne zaman bitireceksiniz?) diyor. 3 ayda 45 gün toplanmışsınız, uzlaştığınız madde sayısı 4... Bu demektir ki siz 140-150 maddelik anayasa yapacaksanız, her 3 ayda 4 maddede anlaşacaksanız bu iş kendiliğinden bir şey ifade eder. Ayrıca birinin bir şey söylemesine de gerek yok. Onun için maalesef böyle bir sıkıntılı noktadayız, bugün itibarıyla. Yarın... Her sabah taze, yeni bir başlangıçtır, yarın sabahı bilemem."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber