Başbakanlıkta Yürütülen, 'Maaşlara İlişkin Gizli Çalışmanın' Detayları

Başbakanlıkta, Kasım ayından bu yana gizli bir çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmanın iki ayağı bulunmaktadır. Birinci bölümde, 2005 yılı toplu görüşmelerinde KESK hariç Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsilcileri ile hükümet üyeleri arasında mutabakata varılan 40+ 40 zammının detayına ilişkindir. Bu bölümde hangi kurumlarda çalışan personelin ek ödeme alıp almayacağı tespit edilmektedir. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2005 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ek ödeme almayanlara verilecek olan 40+ 40 zammında, madde metninin nasıl yazılacağı çok önemlidir. Memurlar.net olarak daha önce yayımladığımız, Başbakanlık tarafından kamu kurumlarına gönderilen kamu personel reform taslağında yer alan kurum tespitinin, bu çalışmada da temel alındığı belirtilmektedir.

Gizli yürütülen çalışmanın ikinci bölümü kariyer mesleklere ilişkindir. Kamuda görev yapan müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör vb. unvanlardaki personelin ek gösterge, özel hizmet tazminatı gibi özlük hakları oldukça dengesiz tespit edilmiştir. Geçmiş hükümetler sırasında güçlü olan bürokratik grupların, tespit etmiş olduğu mevcut düzenleme değiştirilmektedir. Çalışma henüz tamamlanmamış olup, çalışma sonunda, tüm kariyer meslekleri ilgilendiren yeni bir düzenleme yapılacaktır.

Her iki konuya ilişkin çalışmanın Aralık ayı sonuna doğru Bakanlar Kurulunca tasarı olarak, Meclis'e sevk edileceği ifade edilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber