4 Nisan 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Litvanya'da

- Gül, Başbakan Algirdas Butkevicius'u kabul edecek, Türk-Litvan İş Forumu'nun açılış oturumuna katılacak, İslam Kültür ve Eğitim Merkezi'nin açılışını yapacak.

- Litvanya Meclis Başkanı Vydas Gedvilas tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak Gül, Türk basın mensuplarıyla sohbet edecek, Tatar toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Gül'e temaslarında refakat eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Vilnius'ta bulunan, Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerini kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra yurda dönecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'ya gidecek.

- Çiçek, Parlamento Başkanı Volodymyr Rybak ile görüşecek, iki ülke parlamentoları arasında iş birliği protokolü imzalanacak.

- Meclis Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovic tarafından kabul edilecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarıyla Kalamış Wyndham Otel'deki yemekte bir araya gelecek.

4- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8. Türk-Arap Ekonomi Forumu'na ve Borsa İstanbul'un gala yemeğine katılacak.

5- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Entertainment Development Partners ve Nexus Entertainment'ın yöneticilerini kabul edecek, Universal Tema Park ve Film Stüdyosu ile Walt Disney stüdyolarını gezecek.

6- TBMM'den

- Genel Kurul'da, görüşmeleri yarım kalan Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Alt Komisyonu, Hürriyet, Star, Cumhuriyet ve Taraf gazeteleri ile Dicle Haber Ajansı temsilcilerini dinleyecek.

7- Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

8- MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 16. yılı dolayısıyla anıt mezarında anma töreni düzenlenecek.

9- UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçları yapılacak.

- Fenerbahçe, İtalya'nın Lazio takımı ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber