Başarılı olmanın anahtarı 'olumlu düşünmek'

Küçükçekmece Belediyesi'nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen kişisel gelişim söyleşisine konuk olan Uzman Pedagog Mehmet Teber, başarıya giden yoldaki anahtarları öğrencilerle paylaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başarılı olmanın anahtarı 'olumlu düşünmek'

Teber, başarıya ulaşmak için inanmak ve olumlu senaryolar yazmak gerektiğini söyledi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide Uzman Pedagog Mehmet Teber, düşünce sistemindeki 7 noktanın başarıya olan katkısını 'Bilgi Evleri' öğrencilerine anlatarak, onlara kitap hediye etti.

Başarısız insanların "keşke"li cümlelerle dolu bir hayat yaşadığını kaydeden Teber, aslında başarısızlıktan sonraki sürecin düşünülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Geçmişin değiştirilemeyeceğini ancak gelecek için her zaman yapılacak bir şeyler olduğunu ifade eden Teber, "Başarılı insanlar, başarısızlıklarını bir yana bırakıp, 'nasıl başarılı olabilirim' diye düşünür. Geçmişe takılıp kalmaz. Daima olumlu düşünür. Olumsuz düşünce, beyni harekete geçirir ve yanlış düşünmeye neden olur. Başarıya ulaşmak için inanmak ve olumlu senaryolar yazmak gerekir" diye konuştu.

"İÇ MOTİVASYONU ÖNEMSİYORUZ"

Teber, başarılı olmak isteyen kişilerin çözüm odaklı düşünmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, başarısız insanların problem odaklı olduğunun altını çizerek, "Bir kere başarısız olmuş olan ve yine aynını yaşamaya mahkum olan insanlar, 'neden böyle oldu' diye düşünüp durur, panik yapar, başarısızlık içinden çıkamaz. Ancak başarı için, planlı çalışma ve çözüme yönelik düşünme çok önemlidir. Bu süreçlerde, kendi sorumluluklarınızı bilmeniz de gerekir. Örneğin; sürekli başkalarının baskısıyla ders çalışmak başarıya götürmez. Yani kendi kendinizi motive etmeniz gerekir" ifadelerini kullandı.

Programın devamında, öğrencilere anlattıklarıyla ilgili çeşitli sorular soran Teber, doğru cevabı veren öğrencilere de kitap hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber