Kermeste yardım paralarını çaldı

Adana'da bir şahıs, yardım için yapılan kermeste toplanan 4 bin lirayı alıp kaçtı. Polisler, elinde kadın çantasıyla kaçan şahsı yakaladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kermeste yardım paralarını çaldı

Adana'da bir şahıs, yardım için yapılan kermeste toplanan 4 bin lirayı alıp kaçtı. Polisler, elinde kadın çantasıyla kaçan şahsı yakaladı.

Alınan bilgiye göre olay, dün öğle saatlerinde merkez Seyhan ilçesindeki Sabancı Merkez Camisi önünde meydana geldi. Kur'an kursuna hayır yapmak için evlerinde sıkma, börek ve ayran yaparak cami önlerinde satan kadınlar, topladıkları 4 bin 65 lira parayı 5 bin liraya tamamlamak için son olarak Merkez Cami önünde tezgah açtı. Kadınlar, Cuma namazı için camiye giden cemaate börek sattıkları sırada yanlarına bir kişi yaklaşarak, "Bu yaşlı amcamız ne yerse yesin hepsini ben karşılıyorum" dedi. Kadınlar, yaşlı adama yaptıkları sıkma ve ayranlardan ikram etti. Kadınlar, diğer müşterilerle ilgilenirken yaşlı adam tezgahın altındaki yardım paralarının da içinde olduğu yaklaşık 5 bin lirayı alıp uzaklaştı. Çantasının yerinde olmadığını fark eden kadın, her yerde çantasını ararken, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı camide görevlendirilen Güven Timi'ndeki polislerin dikkatini elinde kadın çantası bulunan bir adam çekti. Polisler, daha önceden tanıdığı hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından 6 sabıkası bulunan yaşlı adamı şüphe üzerine durdurdu. Şahsın elindeki çantayı inceleyen polisler içinde 4 bin 65 lira para ve 2 adet altın yüzük ile Nurdan Oruç ismine düzenlenmiş nüfus cüzdanı buldu. Bunun üzerine, isminin Erdoğan N. olduğu öğrenilen yaşlı adam, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Polis, yaptığı araştırma sonucunda çantanın sahibi Nurdan Oruç'a (44) ulaşarak yardım paralarını ve altın yüzüklerini teslim etti. Yaşlı adam, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartıldı.

Çantayı bularak kendisine teslim eden polislere teşekkür eden Nurdan Oruç, "Kur'an kursuna yardım toplamak için günlerdir cami önlerinde kermes kurup evlerimizde yaptığımız börek, sıkma ve ayranları sattık. Çantamın çalındığını fark edince çok üzüldüm. Ancak polisler kısa sürede çantayı bulup getirdiler. Polislerin, çantamı bulduğunu öğrenince dünyanın en mutlu insanı ben oldum. Özveriyle çalışan bu polislerin ödüllendirilmesi gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber