Kızı için adalet arayan babaya kadın desteği

Denizli'de, 16 kızı H.İ.?ye tecavüz ettiğini iddia ettiği akrabası A.Ç.?nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterip, sosyal paylaşım sitelerinde 'Kızım İçin Adalet İstiyorumö kampanyası başlatan A.İ.?ye kadınlardan destek geldi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızı için adalet arayan babaya kadın desteği

Denizli'de, 16 kızı H.İ.?ye tecavüz ettiğini iddia ettiği akrabası A.Ç.?nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterip, sosyal paylaşım sitelerinde 'Kızım İçin Adalet İstiyorumö kampanyası başlatan A.İ.?ye kadınlardan destek geldi. Zaman zaman Denizli'de kadına yönelik şiddete karşı eylemler yapan çoğunluğu üniversites öğrencisi kadınlar, 'Kızım İçin Adalet İstiyorumö adı altında Platformu kurdu. Platform ilk eylemini Candoğan Parkı'nda yaptı.

Candoğan Parkı'nda toplanan Kızım İçin Adalet İstiyorum Platformu üyesi 30 kadın, yakalarına siyah kurdela takıp, sloganlar atarak kızı için adalet isteyen A.İ.?ye destek verdi. Platform adına açıklama yapan Gözde Sarma, 'H.İ.?nin başına gelenler tecavüz olarak değerlendirilmiyor. Tecavüz bir insanlık suçudur. Davanın görüleceği 7 Mayıs tarihine kadar her Cumartesi eylem yapacağız. H.İ. için nöbette olacağız. İnsanlığın yüz karası bu davanın takipçisi olacağızö dedi. Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan kadınlar, baba A.İ.?ye destek için imza topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber