Ahlat'ta 'Korsan' taksi sorunu

Bitlis'in Ahlat ilçesinde hizmet veren Selçuklu Taksi Durağı şoförleri, korsan taksicilerin işlerine çok engel olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu konuda yardımcı olmalarını istediler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ahlat'ta 'Korsan' taksi sorunu

Bitlis'in Ahlat ilçesinde hizmet veren Selçuklu Taksi Durağı şoförleri, korsan taksicilerin işlerine çok engel olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu konuda yardımcı olmalarını istediler.

İlçenin Yukarı Çarşı Meydanı'nda bulunan Selçuklu Taksi Durağı çalışanları, korsan taksiciler yüzünden iş kayıplarının oldukça fazla olduğunu vurgulayarak, bu nedenle birçok ticari taksicinin bazı günler bayat ekmek alarak eve gitmek zorunda kaldığını ifada ettiler. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Selçuklu Taksi Durağı çalışanlarından Güven Kazgöl, ticari taksicilerin yılda 1000-1500 TL devlete vergi ödediğini hatırlatarak, korsan taksicilerin vergi ödemeyerek haksız bir kazanç elde ettiğini söyledi. Güven Kazgöl, defalarca gerekli mercilere müracaat etmelerine rağmen bu konuda gerekli desteği alamadıklarını belirterek, "Ahlat'taki ticari taksicilerin birçoğu korsan taksicilerden şikayetçi. Bu konuyu defalarca ilgili yerlere bildirdik. Fakat çözüm yolu bulamadık. Bu durakta 10 taksi şoförü çalışıyor. Bunu samimiyetle söylüyorum. Çoğu zaman bazı taksici arkadaşlarımız evlerine bayat ekmek götürmek zorunda kalıyor. Ayrıca ticari taksiciler yılda 1000-1500 TL arasında vergi öderken, korsan taksicilerin böyle bir gideri olmuyor. Bu konuda yetkililerin bize yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Selçuklu Taksi Durağı çalışanları, ilçede korsan taksicilerin önüne geçilmediği takdirde, bu konuyu son olarak ticari taksi çalışanları ile birlikte çözmeye çalışacaklarını da belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber