Necdet müdür azmetti köy okulu modernleşti

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tire ilçesine bağlı dağ köyü Eğridere'de 65'i taşımalı sistemle gelen toplam 208 öğrenci, okul müdürü Necdet Salıcı'nın girişimleri ve İzmirli işadamı İbrahim Kardiçalı'nın katkısıyla modern eğitim olanaklarına kavuştu. Bundan iki yıl önce, İbrahim Kardiçalı İlköğretim Okulu'na atanan Necdet Salıcı, göreve başladığında koşulları görünce tam bir hayal kırıklığına uğradı.

Hemen kolları sıvayan müdür Salıcı, iki yıl içinde, okulun çehresini değiştirmeyi başardı. Torbalı'da civata fabrikası sahibi olan ve daha önce okul binasını yaptıran işadamı İbrahim Kardiçalı'nın kapısını çalan Salıcı, destek istedi ve okula altı derslikli ek bina yapılmasını sağladı. Salıcı, ek binanın hizmete girmesinden sonra köy muhtarı Erdoğan Yavaş'tan yemekhane yaptırmasını istedi. Yemekhanenin hizmete girmesinden sonra bu kez öğrencilerinin üşümeden ders yapabilmesi için, çalışmayan merkezi ısıtma sisteminin faaliyete geçirilmesi konusunda muhtar Yavaş'ın kapısını çaldı.

Okulda yapılanlar bununla da bitmedi. Müdür Necdet Salıcı, yine Kardiçalı'ya başvurarak bilgisayar sınıfı için de dört bilgisayar temin etti. Salıcı, ardından 11 bilgisayarı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldı. Velileri de harekete geçiren Salıcı, toplam 21 bilgisayarlı çağdaş bir bilgisayar sınıfı oluşturdu.
Yine velilerin yardımıyla ek binanın bir sınıfı, ana sınıfı olarak hazırlandı. Salıcı son olarak da emekli öğretmen İsmet Çallıbay'ın yardımlarıyla kütüphane oluşturdu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber