Hastalara 'hademe muayenesine' soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2005 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel bir televizyon kanalında yayınlanan haber programında, yetkisi ve görevi almadığı halde hastalara müdahale eden sağlık personeli hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberde yer alan görüntülerin kendisini çok üzdüğünü belirterek, gereğinin yapılacağını bildirdi. Akdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

"Haberlere konu olan 'yetkin olmayanların yaptıkları sağlık müdahalelerini' tasvip etmek asla mümkün değildir. Konudan haberdar olur olmaz kapsamlı bir soruşturmanın süratle yapılması için talimat verdim, Teftiş Kurulu Başkanımız ve 2 müfettiş arkadaşımız konuyu bütün detaylarıyla yerinde incelemeye başladılar. Soruşturma çok kısa sürede bitirilecek ve sorumlular hakkında gereken yasal İşlemler yerine getirilecektir.

Bu vesileyle kamuoyumuza şu hususu bir kere daha duyurmakta fayda görüyorum. Biz yıllardır ihmal edilmiş ve adeta yetim bırakılmış olan sağlık alanında insan merkezli ciddi atılımlar yapıyoruz. Bütün hedefimiz söz konusu haberlerde yer alan olumsuz hususları olabildiğince ortadan kaldırmak ve sağlık sorunlarına kalıcı çözümler üretebilmektir. Vatandaşlarımızın acillerden geri çevrildiği, cenazelerinin rehin alındığı bir Türkiye'den daha çağdaş sağlık hizmetlerinin verildiği, herkesin bütün hastanelerden yararlandığı, işçilerimizin ve yeşil kartlı vatandaşlarımızın ilacını istediği eczaneden rahatça alabildiği bir Türkiye'ye yürüyoruz. Bu yürüyüşümüz sırasında ortaya çıkan hiçbir olumsuzluğu görmezden gelmiyor, üzerini örtmüyoruz. Her zaman olduğu gibi bu olayda da konunun üzerine hassasiyetle gidiyoruz. Bundan sonra da benzeri her yanlışlığın üzerine kararlılıkla gidecek ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemleri süratle gerçekleştireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber