CHP Manisa Milletvekili Sayın Hasan ÖREN'in 4603 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun teklifi

Haber Giriş : 07 Aralık 2003 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

4603 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanunda değişiklik yapılaması hakkında kanun teklifim gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur.

Gereğini arz ederim. Saygılarımla

Hasan ÖREN

CHP Manisa Milletvekili


GENEL GEREKÇE

25.11.2000 tarihli 4603 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanunun 4743 sayılı Kanun ile değişik Geçici 1. Maddesinin 3. Fıkrasına eklenecek bent ile bankalardan başka kurumlara atamaları yapılan personelin tekrar bankalarda görev alması sağlanacaktır. Bu şekilde ekonomik ve sosyal olarak mağdur olan banka çalışanları tekrar bankalarındaki eski görevlerine dönebileceklerdir.


MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1.- Bu madde ile T.C. Ziraat Bankası ve Halk Bankasından başka kurumlara atanan personelin tekrar bankalarda görev alması sağlanacaktır.

MADDE 2.- Bu madde yürürlük maddesidir.

MADDE 3.- Bu madde yürütme maddesidir.


4603 SAYILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ZİRAAT BANKASI, TÜRKİYE HALK BANKASI ANONİM ŞİRKETİ VE TÜRKİYE EMLAK BANKASI ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUNU TEKLİFİ

MADDE 1.- 25.11.2000 tarihli 4603 sayılı kanunun Geçici 1. maddesinin 3. fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

- Bankalar, personel alımı yapacaklarında, daha önce bankalarda görev yapan ve bu kanuna göre başka kurumlara nakli yapılan personele öncelik tanınır. Başvuru ve alım, şart ve usulleri banka yönetim kurullarınca belirlenir

MADDE 2.- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3.- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber