Meclis, Sayıştay'a 5 üye seçecek

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 22:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Genel Kurulu'nda bugün Sayıştay'ın 5 üyeliği için yapılacak seçimde oy kullanmayacaklarını bildirdi.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için haftalık çalışma programına ilişkin grup önerisini Genel Kurul gündemine getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, TBMM Genel Kurulu'nda bugün Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Genel Kurul'da Sayıştay'ın 5 üyeliği için seçim yapılacak.

Demiryolları ulaşımının serbestleştirilmesini öngören tasarı da bu hafta görüşülecek.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, iktidarın Meclis çalışmalarında öncelik sırasını belirleme takdiri ve sorumluluğu olduğunu ifade ederek, ancak görüşülen konuların milletin gündemini yansıtmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise iktidarın, Sayıştay'ın boşalan üyeliklerini tek yanlı olarak doldurduğunu öne sürdü. Sayıştay'ın anayasal yapısı ve özelliklerinin buna uygun olmadığını ifade eden Hamzaçebi, üye seçiminde muhalefetin de görüşlerinin yansıtılması gerektiğini söyledi.

Tavırlarının Sayıştay'a üye seçileceklere yönelik değil, iktidarın tek yanlı üye seçme politikasına yönelik olduğunu ifade eden Hamzaçebi, bu nedenle Sayıştay'a üye seçiminde oy kullanmayacaklarını açıkladı.

Genel Kurul bugün, yarın ve perşembe günü çalışmalarını, günlük programlarının bitimine kadar sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber