TBMM cep uygulaması başlattı

AVEA ve TBMM arasında yapılan işbirliği sonucunda hayata geçirilen yeni bir uygulama ile Meclis’te ‘cep’ dönemi başlıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM cep uygulaması başlattı

Çilem KAYA

Akıllı telefonlara indirilebilecek olan uygulama sayesinde, milletvekilleri tasarı, fezleke, kararname ve tekliflere dair son dakika bilgilerinin yanı sıra yasama ve denetim faaliyetleri hakkında anlık bilgi sahibi olup, meclis işlerini mobil olarak takip edebilecek.

ANINDA MECLİS'TE

Avea Kamu Satış Direktörü Mehmet Işık, Meclis bünyesinde iç iletişimi hızlandırmak için çalıştıklarını anlatarak, Milletvekillerimiz ve Meclis çalışanları için iletişimin ve teknolojinin önemi çok büyük. Seçim bölgesine giden milletvekili buradan da rahatlıkla Meclis gündemine anında ulaşabilecek. Mobil imzanın kullanılmasıyla bu proje üzerinde daha da yenilikler yapılabilir” değerlendirmesini yaptı.

380 MİLLETVEKİLİ

Işık, şu ana kadar bun 120 kişinin uygulamayı iPhone ve iPad'lerine indirdiğini, bunlardan; 380'inin milletvekili, 620'sinin 1.Danışman, 2. Danışman ve Milletvekili Sekreteri, 120'sinin ise Yönetici ve mecliste görevli basın mensubu olduğunu söyledi. Android işletme sistemine uyumlu versiyonun dün hizmete girdiğini anlatan Işık şöyle konuştu: “Mecliste Android cihaz kullanan milletvekillerimizin sayısı 150 civarında. Android işletim sistemine uyumlu versiyonumuzla, milletvekilleri tasarı, fezleke, kararname ve tekliflere dair son dakika bilgilerinin yanı sıra yasama ve denetim faaliyetleri hakkında anlık bilgi sahibi olacaklar. 23 Nisan'dan itibaren ise vatandaşlara özel uygulama akıllı telefonlara indirilebilecek. Bu sayede vatandaşlar milletvekillerinin yaptığı çalışmaları yakından takip edebilecek.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber