Çorum'da bıçak satışlarına yasak getirildi

Son aylarda gençler arasında çıkan kavgalar ve ülke genelinde mala ve cana karşı işlenen suçlarda kesici-delici kullanımının artması üzerine Çorum Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorum'da bıçak satışlarına yasak getirildi

İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları ve Vali Sabri Başköy'ün talimatları doğrultusunda İl İdare Yasası kapsamında kentte 18 yaşından küçük çocuklara bıçak satışı yasaklandı. 2013 yılında kentte meydana gelen 5 cinayetten 4'ü kesici aletle gerçekleştiği kaydedilirken, yasak kapsamında 18 yaş altında küçük çocuklara bıçak satan iş yerleri ve şahıslar ile taşıyan kişilere idari para cezası uygulanacak.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, son zamanlarda gerçekleşen özellikle mala ve cana karşı işlenen suçlarda daha çok kesici delici aletlerin kullanıldığını gördüklerini söyledi. Bu nedenle suçla daha etkin mücadele etmek ve suçun meydana gelmeden önce bazı tedbirlerin alınması amacıyla Çorum'da Vali Sabri Sabri Başköy'ün talimatları doğrultusunda İl İdaresi Yasası kapsamında üç konuda karar alındığını belirterek, “Bunlardan ilki özellikle yaralama ve cinayet hadiselerinde kullanılan kelebek tabir edilen veya özel amaçla üretilen bıçakların 18 yaşından küçük çocuklara satan iş yeri sahiplerine ve bunları satan alan kişilerle, taşıyanlar tespit edildiğinde kabahatler kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak” dedi.

Umuma açık eğlence istirahat yerlerinde meydana gelen suçların önlenmesine yönelik kamera sistemi kurulmasının karlaştırıldığını dile getiren Doğan, “Bu doğrultuda bu tür mekanlara güvenlik amacıyla kamera kurmaları için tebligat yapacağız. Dolayısıyla buralardan faydalanan vatandaşlarımız güvenlik içerisinde buralardan verilen hizmetlerden sağlıklı şekilde faydalanacak. Diğer bir konu ise hırsızlık mallarının satılması konusunda. Bu malzemeleri alan kişiler malzemeyi satın aldıkları kişinin kimlik bilgilerini muhafaza edecek. Bu kararın amacı suçların daha kolay aydınlatılmasıdır. Çünkü bazen özellikle çocuklar tarafından belki suç olduğu bilinmeden bazı eşyalar gerek ailesinden habersiz gerekse de bulunduğu yerden alınarak iş yerlerine satılmakta. İş yerleri bu tip eşya satan kişilerin kimliklerini muhafaza etmekte mükellef olacaklar. Eğer sorulduğunda satın aldığı kişinin kimliğini ibraz edemezse onlara da para cezası uygulanacak” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber