Özel hastanelerin alabileceği fark ücreti artıyor

Özel sağlık kurumlarının daha fazla ilave ücret alabilmesi için yasal düzenleme yapılıyorç

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel hastanelerin alabileceği fark ücreti artıyor

24 Nisan 2013 tarihinde Meclise sevk edilen "Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası hakkında kanun tasarısı"nın 4. maddesine göre özel hastanelerin alabileceği fark ücreti arttırılmaktadır.

5510 sayılı Kanunda, özel hastanlerin fark ücreti alabilmesi için yer alan yasal hüküm şu şekildedir:

"Kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları dışındaki vakıf üniversiteleri dahil sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularınca, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedeline ek olarak, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden sağlık hizmeti sunucularının giderleri ve ürettikleri sağlık hizmetlerinin maliyetleri, yapılan sübvansiyonlar gibi kriterler dikkate alınarak bu bedellerin bir katına kadar alınabilecek ilave ücretin tavanını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir. Bu tavan dahilinde alınabilecek ilave ücret oranları Kurumca belirlenir. Ancak (...)(*4*) 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendinin (4), (6) ve (8) numaralı alt bentleri kapsamında sayılanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerden ilave ücret alınamaz. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen eşdeğer ilaçların, azami fiyatı ile kişinin talep ettiği eşdeğer ilacın fiyatı arasında oluşacak fark ve optik için tavan uygulanmaz ve bu fıkra kapsamında değerlendirilmez."

24 Nisanda Meclise sevk edilen tasarıda, yukarıda altı çizili olarak gösterilen "bir" ifadesi "iki" ile değiştirilmektedir.

Bu ise ilave ücretin tavanını belirlemeye yetkili Bakanlar Kurulunun daha yüksek bir ücret belirlemesine imkan sağlayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber