Girişimci ev hanımlarının inanılmaz başarısı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki ev hanımları evlerinin ekonomilerine katkıda bulunabilmek için girişimciliğe soyundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Girişimci ev hanımlarının inanılmaz başarısı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki ev hanımları evlerinin ekonomilerine katkıda bulunabilmek için girişimciliğe soyundu.

Nihat Ünal tarafından 10 yıl önce kurulan şirket ilk merkezini Hayrabolu'da açtı. Nihat Ünal, "O dönemin Hayrabolu Kaymakamı Akın Varıcıer öncülüğünde ilk merkezimizi Hayrabolu'na açtık. Şu an halende Hayrabolu vergi dairesi mükellefiyim. Daha sonra Trakya'da 10 yıl süre içinde 20^ye yakın şubemiz oldu. Çorlu'da Yeşiltepe Mahallesi, Perşembe pazarı ve Şeyhsinan Mahallesi olmak üzere 3 şubemiz bulunmakta" dedi. Nihat Ünal ayrıca, "Yaklaşık olarak 2 hafta önce Şeyhsinan Mahallesinde bulunan şubemizin açılışını da Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım ve Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan yaptı. Kendilerine ayrıca bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Şeyhsinan Mahallesinde ki Hilal İşleme şubesinin sahibi ise Nilgün Armağan Çizen adında bir bayan. Çizen, 13 yıldır bu sektörde bulunuyor. 2007 senesinde İstanbul'dan Çorlu'ya geldiğinde de bu sektöre devam etti. Son 1 yıldan bu yana Hilal İşleme adına çalıştı ve iki hafta önce Şeyhsinan Mahallesinde açılan şubenin başına geçti.

Şeyhsinan Mahallesinin şubesi olan Nilgün Armağan Çizen, "13 yıldır kendim bu sektörün içindeyim. İstanbul'da bu işi yapıyordum, Çorlu'ya geldiğimde de devam ettim ve son bir yıldır Hilal İşleme adına çalışmaktayım. Burada üçüncü şube açılmasının üzerine Şeyhsinan Mahallesi şubesinin talibi oldum ve iki haftadan bu yana ev hanımlarıyla birlikte şubemizde faaliyet gösteriyoruz" dedi.

Şeyhsinan Mahallesinde bulunan şubede el işi nakışlarını yapan ev hanımları ise, "Burada parça başına ücret alıyoruz, 15 günlük ve aylık olarak yapmış olduğumuz çalışmaların ücretlerini alıyoruz, çok basit bir iş, eli iğne iplik tutan herkes bu işi yapabilir. Öncelikle burada bizlere kısa sürede işin nasıl yapılacağı gösteriliyor, daha sonra evlerimizde bu nakış, boncuk işlerini yapabiliyoruz" dediler.

Ev hanımları arasında bu işten kazandıkları para ile askerde olan oğluna, üniversite okuyan evlatlarına para gönderen aileler olduğunu öğrendik. Bu iş ile hanımlar ayrıca mutfak masraflarını da kolaylıkla çıkartabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber