Bakan Çelik ve eşi tazminat kazandı

Haber Giriş : 29 Aralık 2005 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir haberde kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Gözcü Gazetesi'ni, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e 7 bin YTL, eşi Şahsenem Çelik'e de 3 bin YTL manevi tazminata mahkum etti.

Çelik'in avukatı Mehmet Ali Alan, mahkemeye dilekçe sunarak, dava konusu haberle müvekkillerinin kişilik haklarının ihlal edildiğini, haberin gerçek dışı olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Koza Davetiye Firması arasında ilişki bulunmadığını belirterek, davanın kabulünü istedi.

Gözcü Gazetesi'nin avukatı Alper Öktem ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Hüsamettin Makas, gazetenin Çelik için 7 bin YTL, Şahsenem Çelik için ise 3 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Dava dilekçesinde, gazetenin 21 Eylül 2004 tarihli sayısında "Hummer Cipli Misafire 9.8 Trilyonluk İhale" başlığıyla, "Bakan Çelik'in eşi Şahsenem Hanım, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in oğlunun düğününe Koza ve İpek davetiyelerinin ortağı Melek İpek'in 250 milyar liralık cipiyle gitmesiyle gündeme geldi. Koza Yayın Dağıtım'ın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan, okullarda dağıtılan bedava kitap ihalesine 8 ortak adına katıldığı ve 9.8 trilyon liralık ihale kazandığı belirtildi" şeklinde haber yayınlandığı ifade ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber