Öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı

Diyarbakır'da kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen öğretmen tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı

Kadın örgütleri üyeleri ile aralarında erkeklerin de bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup, Sümer Parkta toplandı. Ekinciler Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçmek isteyen kadınlar polis engeliyle karşılaştı.

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, yürümek isteyen kadınlara valilikten izin alıp, almadıklarını sordu. Resmi bir izin almadıklarını belirten kadınlar, olayın utanç verici olduğunu ve tacizci öğretmeni afişe etmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Hançerli, önce resmi izin olmadığı için yürüyüşe izin veremeyeceğini belirterek dağılmalarını istedi. Ancak kadınlar trafiği tehlikeye ve aksatmaya düşürmeden yürümek istediklerini belirtince bu kez izin çıktı.

Yürüyüşe geçen kadınlar 'Amed uyuma onuruna sahip çık', 'Taciz, tecavüz insanlık suçudur', 'Susma, haykır yapan utansın' sloganları atıp, ellerinde tacizi gerçekleştirildiği iddia edilen öğretmenin fotoğrafının bulunduğu dövizler taşındı. Yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Ekinciler Caddesi'ne doğru yürüyen gruba çevik kuvvet polisi eşlik etti.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklamayı Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Fatma Gülçiçek yaptı. Olayın 23 Nisan günü olduğunu belirten Gülçiçek, tacizi gerçekleştirdiği iddia edilen öğretmenin daha önce böyle bir suça karışıp karışmadığının araştırılmasını istedi. Gülçiçek, "Bizler bugünden sonra tecavüzcüleri her yerde teşhir edeceğiz. Kentimizde şiddete, tacize, tecavüze, uğrayan kadınların değil, tecavüzcü erkeklerin fotoğraflarını taşıyacağız" dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar cinsel tacizden tutuklanan öğretmenin fotoğrafının bulunduğu dövizleri yere atarak önce ayaklarıyla ezdi, daha sonra yaktılar. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber