Cezalarını temizlik yaparak çekiyorlar

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muratpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında 30 hükümlü, cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik uygulaması kapsamında park ve bahçelerde temizlik yaparak çekiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezalarını temizlik yaparak çekiyorlar

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kaya, Falez Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimli serbestliğin hapis cezasına alternatif infaz sistemi olduğunu söyledi.

Denetimli serbestlikte hükümlülerin, cezalarını belirli koşullar altında cezaevi dışında çektiklerini anlatan Kaya, Türkiye'de denetimli serbestliğe dair iki sistem uygulandığını kaydetti.

Bunlardan birinin mahkemeler tarafından iki yılın altındaki cezalara verilen doğrudan denetim serbestlik kararı olduğunu ifade eden Kaya, ikincisinin ise işlemiş olduğu suç veya ceza miktarı ne olursa olsun hükümlünün, cezasının son bir yılını denetimli serbestlikte geçirmesi şeklinde uygulandığını dile getirdi.

Bu kapsamda Muratpaşa Belediyesi ile protokol imzaladıklarını belirten Kaya, "Hükümlüler gerek falezlerin temizliğinde, gerekse belediyenin park ve bahçelerinin bakımında günde 4 saat görev alıyor. Denetimli serbestlik kapsamında mesleği olmayanlar, cezalarının son bir yılını bu şekilde çekecek" dedi.

Kaya, hükümlünün sigortalı bir işe girmesi durumunda denetimli serbestlik uygulamasından muaf tutulduğunu kaydederek, "Böylece hükümlülerin sosyal hayata daha çabuk adapte olmasını amaçlıyoruz. Dolayısıyla sigortalı bir işe girmeleri halinde kamu hizmeti cezasından muaf tutuluyor. Sonraki süreçte bize bildirdikleri bilgilerin doğruluğunu teyit ediyoruz ve kurumda çalışıp çalışmadıklarını denetliyoruz" diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatma Kırımoğlu ise Denetimli Serbestlik Müdürlüğüyle imzalanan protokolden memnun olduklarını ifade ederek, uygulama kapsamında sokak, falez, park ve bahçe temizliğinde 30 hükümlünün çalıştığını söyledi. Belediyenin diğer birimlerinde çalışan hükümlüler de bulunduğunu bildiren Kırımoğlu, "Çok güzel, ortak bir çalışma yürütüyoruz. Günün 4 saati birlikte çalışıyoruz" dedi.

-"İnsanın öz güveni yerine geliyor"-

Denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan Mehmet Yılmaz da uygulamayı olumlu bulduğunu ifade ederek, "Uygulama ile topluma daha rahat adapte oluyoruz. Burada kimse bizi hor görmüyor. İnsanın öz güveni yerine geliyor. Sabah geliyoruz, 4 saat temizlik yapıyoruz. Daha sonra herkes ailesinin yanına gidiyor" diye konuştu.

Muhabir: Volkan Poliçe

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber