Batman'daki 1 Mayıs kutlamalarında 3 gözaltı

Batman'daki Cumhuriyet Caddesi'nde '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' etkinliklerine, PKK'yı sembol eden flama ile girmek isteyen 3 üniversite öğrencisi, polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman'daki 1 Mayıs kutlamalarında 3 gözaltı

Bir grup üniversite öğrencisi Cumhuriyet Caddesi'ndeki kutlama alanına PKK'yı sembolize eden flama ile girmek isteyince polis müdahale etti. Çıkan arbede sonunda 3 üniversite öğrencisi gözaltına alınırken, flamaya el konuldu.

Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, 3 öğrencinin gözaltına alınmasından sonra gergin olan öğrenci grubunu sakinleştirmeye çalıştı. Gözaltına alınan üç kişinin serbest bırakılacağını belirten Hatun, toplananları kutlamanın yapılacağı alana davet etti.

Sabah saatlerinde Dolum Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişi, Milli Egemenlik Caddesi'nden yürüyerek, kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'ndeki alana geldi.

Batman'daki 1 Mayıs kutlamalarına, BDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamattin Zenderlioğlu ve SES Genel Sekreteri Mehmet Sıddık Akın ile çeşitli sendika temsilcileri ve çok sayıda işçi katıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber