Başbakanlık'a yeni güvenlik önlemleri

Haber Giriş : 04 Ocak 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Başbakanlık binasının yakınında bulunan Vekaletler Caddesi 'tahliye' edildi. Caddede bulunan otobüs durakları, olası 'canlı bomba' eylemlerine karşı başka bir yere taşındı

Eski Başbakanlık Binası ile Bayındırlık Bakanlığı'nın arasında bulunan Vekaletler Caddesi'ndeki belediye otobüsü durakları güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nün talebi üzerine Vekaletler Caddesi'ndeki otobüs durakları, önceki günden itibaren Milli Müdafaa Caddesi üzerinde bulunan Emekli Sandığı'nın önüne taşındı. Duraklarla birlikte Bayındırlık Bakanlığı'nın yanındaki otopark da tahliye edildi. Bu alana önümüzdeki günlerde çok katlı otopark inşa edileceği öğrenildi.

Duraklar, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nün talebi üzerine kaldırıldı. Şimdiye kadar Vekaletler Caddesi'ndeki durakları kullanan Sincan, Eryaman, Ümitköy, Batıkent ve Etimesgut semtlerinde oturan vatandaşlar, bundan böyle Emekli Sandığı'nın önündeki duraklardan otobüslere binecekler.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, durakların yerinin Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nün talebi üzerine değiştirildiğini belirterek, olası "canlı bomba" ihtimaline karşı böyle bir düzenlemenin yapıldığını ifade ettiler. Yetkililer, Vekaletler Caddesi'nin tahliyesinden sonra bu tür bir tehlikenin artık kalmadığını kaydettiler.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber