4 Ocak 2006'in önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, Ankara'da saat 11.00'de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve kuvvet komutanlarıyla toplantı yapacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu toplanacak.
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Güryüz Ketenci, basın toplantısı yapacak.
- Anavatan Partisi grubu toplanacak.
- TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da çeşitli açılış törenlerine katılacak.
- Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gemlik Gümrük Müdürlüğü'nde e-belge projesini başlatacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 2006 yılı ilk toplantısı, Genel Başkan Deniz Baykal'ın katılımıyla saat 10.00'da Şişhane'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılacak. Toplantıya ilçe belediye başkanları da katılacak. Deniz Baykal, toplantıyla ilgili olarak saat 12.15'te basın açıklaması yapacak.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 09.30'da TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "2000'li Yıllarda Tarım Sektörü" konulu sempozyuma katılacak.
- SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Ankara'da saat 11.00'de doğalgaz krizi ve Türkiye'nin enerji politikasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Aydıntuğ, saat 14.00'te "Meme Kanseri Erken Teşhis ve Tedavi" konulu konferans verecek.
- Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu, saat 16.00'da Minikler Dans-Aerobik Yarışması düzenleyecek.
- Çankaya Üniversitesi saat 14.00'te "AB-Türkiye İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu bir panel düzenleyecek.
- Mamak Belediyesi, saat 13.00'te kaçan hayvanları yakalamak için kurulan "Boğa Timi"ni basına tanıtacak.
- Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Tüm Bel-Sen üyeleri, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Büyük Kolej İletişim ödülleri, saat 13.45'te sahiplerine verilecek.
- TED Ankara Koleji Vakfı, saat 10.00'da 3. Üniversite Tanıtım Fuarı düzenleyecek.
- SES üyeleri, Ankara'da saat 12.30'da topladıkları imzaları Kadın, Aile ve Çocuktan Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya gönderecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, saat 09.30'da Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haliç Şefliği'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Bahçıvanlık Kursu"nun ilk dersine katılacak. Topbaş, saat 10.30'da da İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nde (IMP) İstanbul çevresindeki illerin vali ve belediye başkanlarıyla toplantı yapacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, saat 14.00'te Çamlıca Vezirspor Tesisleri arkasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AB standartlarında ve hijyenik ortamda kurban kesimi için kurduğu "demontable" mezbahaları tanıtacak.
- Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, saat 11.00'de Pangaltı Ramada Plaza Otel'de Yeni Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) ifade özgürlüğüyle ilgili basın açıklaması yapacak.
- Dede Efendi konseri, saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.
- Zonguldak'ta Genel Maden-İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı yapılacak.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, bedensel ve ortopedik özürlülere tekerlekli sandalye kampanyasını başlatacak. Vali Köksal, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatlarıyla ilgili brifing alacak ve basın açıklaması yapacak.
- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı M. Ali Susam, KOBİ Fuarı ile ilgili bilgiler vermek üzere basınla öğle yemeğinde biraraya gelecek.
- Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl ile ilgili basın açıklaması yapacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ

"Fındıkta Son Projeler ve Gelişmeler" konulu toplantı
- Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Fındık Tanıtım Grubu ile TÜBİTAK'ın 3 yıldır ortaklaşa yürüttüğü "Fındıkta Aflatoksin ve Raf Ömrü Projesi", saat 10.00'da Yenibosna Dış Ticaret Kompleksi'nde tanıtılacak. Toplantıya TİM Başkanı Oğuz Satıcı, İstanbul ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu başkanları katılacak.

BÜ-TÜSİAD'dan Çin konferansı
- Boğaziçi Üniversitesi-TÜSİAD Dış Politika Forumu tarafından düzenlenen "Yükselen Güç Çin ve Türkiye'ye Etkileri" başlıklı konferans, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda saat 09.30'da başlayacak. Konferansı TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Song Aiguo gerçekleştirecek.

Grouppama'nın basın toplantısı
- Başak Sigorta'nın özelleştirilmesinde ön yeterlilik belgesi alan Fransız sigorta devi Groupama, saat 10.00'da Swissotel'de basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya Groupama International Genel Müdürü Jean François Lemoux da katılacak.

TÜDER'den ADSL fiyatlarına tepki eylemi
- Tükeş, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek. ticiler Derneği, saat 10.00'da İstanbul Ataköy 9. Kasım Atrium önünde ADSL fiyat tarifelerine tepki göstermek için bir eylem yapacak.

Çocuklara yaz modası defilesi
- IF Fuarı tasarım danışmanı Evrim Timur ve Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne üye okullardan 100'e yakın öğrenci, Akmerkez'de saat 11.00'de atölye çalışması yapacak. Atölye çalışmasında IF'in "Kendini İfade Et" konsepti altında 2006 yaz modası, çocukların desenleriyle t-shirt'lere yansıyacak.

Halkla İlişkiler Danışmanları Derneği'nin kuruluş yıldönümü
- Halkla İlişkiler Danışmanları Derneği'nin 12. kuruluş yıldönümü kutlaması saat 19.00'da Sultanahmet Four Seasons Otel'de yapılacak.

Tesco Kipa'nın basın toplantısı
- Tesco Kipa'nın basın toplantısı saat 11.30'da Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilecek.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Tarihi 15 Aralık 2005 seçimlerinin sonuçları henüz açıklanmasa da Irak'ta koalisyon hükümeti için görüşmeler devam ediyor.

ABD saldırısında siviller öldü
- ABD savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki Beyci Kasabası'nda bir eve düzenlediği saldırıda 2'si çocuk 8 sivil hayatını kaybetti.

Almanya'da spor salonunun enkazında kalanları kurtarma çalışmaları
- Almanya'da buz pateni yapılan bir salonun çatısının çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Enkaz altında kalanları kurtarmak için zamana karşı yarışılıyor.

ABD'li 12 madenci kurtarıldı
- ABD'de kömür madeni ocağında 40 saattir mahsur kalan 13 madenciden 12'si kurtarıldı.

Rusya-Ukrayna arasındaki doğalgaz krizi
- Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz fiyatı anlaşmazlığı devam ederken iki ülke yetkililerinin basın açıklaması yapması bekleniyor.

Morales, İspanya'yı ziyaret ediyor.
- Bolivya'nın yeni seçilen sosyalist Cumhurbaşkanı Evo Morales, Fransa ziyaretinin ardından İspanya'yı ziyaret edecek.

Fransa'da olağanüstü halin kaldırılması
- Fransa'da kabine de, Paris'te yaklaşık 2 ay önce patlak veren banliyö olayları nedeniyle ilan edilen olağanüstü halin kaldırılmasını onaylarken, olağanüstü halin bugün kaldırılması bekleniyor.

Myanmar'da özgürlük kutlamaları yapılıyor
- Ordunun yönetimde olduğu Myanmar'da bağımsızlık günü kutlamaları yapılacak.

Filistin'de genel seçim hazırlıkları
- Filistin'de genel seçimler için hazırlıklar ve tartışmalar devam ediyor. Filistin lideri Mahmud Abbas'ın seçim kampanyası çerçevesinde Ramallah'a gideceği açıklandı.

Straw, Lübnan ziyaretine başlıyor
- İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, 3 günlük ziyaret için Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gidiyor.


SPOR GÜNDEMİ

Futbol
- A Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu ve 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmalarının yayın haklarının satışı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı ve SARAN Group Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran'ın da katılacağı imza töreniyle tamamlanacak. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenş, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek. lenecek imza töreni saat 12.30'da başlayacak.
- Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin 2. yarı kamp çalışmaları için saat 14.40'ta Antalya'ya gidecek.
- Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ve Lee Young, saat 14.00'te Memorial Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.
- Türkiye Spor Yazarları Dernegi tarafından düzenlenen Spor Zirvesi Kemer Limra Otel'de devam ediyor.

Kayak
- Türkiye Özerk Kayak ve Kızak Federasyonu başkan adayı Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özer Ayık, saat 19.30'da üst kurul delegeleriyle biraraya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber