Bakan Tüzmen: 'Bugüne kadar hiçbir usulsüz talimatım olmamıştır'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüzmen, "Allaha çok şükür, bugüne kadar hiçbir usulsüz talimatım olmamıştır" dedi.

Tüzmen, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, gazetecilerin, bir gazetenin manşetinde yer alan, kendisine yönelik "kaçakçılıktan yargılanan kişinin free shop açması için talimat verdiği" yönündeki iddialarla ilgili sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, geçmişte bürokrasideki hayatını gayet iyi bildiklerini, siyasi hayatının da iyi bilindiğini belirten Tüzmen, şöyle konuştu:

"Allaha çok şükür, bugüne kadar hiçbir usulsüz talimatım olmamıştır. Bunun altını çizmek lazım. Bir de olayın gelişine bakmak lazım. Kapıkule'de biliyorsunuz, yani gümrük artık kendisini temizliyor. Bir temizlik süreci başladı. Bunun arkasından hemen Kapıkule'deki işlerle ilgili soruşturma derinleştirilince, Gürbulak'la ilgili de soruşturma yapılması gerekince, Gürbulak'la ilgili soruşturma kapsamına giren bu arkadaşlar hemen açıklamalar yapmaya başladılar. Enteresandır, niye şimdi? Madem o zaman böyle bir hata, madem böyle birşey vardı, niye o zaman hiç kimse öyle bir şey söylemiyor da, bugün bunları gündeme getiriyor? Kaldı ki, öyle bir talimat falan da söz konusu değil."

Tüzmen, Gürbulak'ta free shop açılmasının Yüksek Planlama Kurulu kararı ile olduğunu da belirtti.

Yargı sürecindeki bir işlemle ilgili kendisinin yapabileceği açıklamanın bu kadar olduğunu vurgulayan Tüzmen, "Ama, şuna üzüldüm. Çünkü, açıkçası ben bugüne kadar hep açık oldum, hep bu şekilde konuştum. Yani ben öyle birşeyler olsa zaten derim ki, (Arkadaş ben bu işi söylerim, yaparım) ve ben işlemlerin hızlandırılması için zaten elimden geleni yaparım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber