Çubukçu: Yuva ve yurtlarda taciz olaylarında azalma var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Yuva ve yetiştirme yurtlarında taciz ve tecavüz olaylarında ciddi artış olduğu" yolundaki iddialara işaret ederek, "Böyle bir artış söz konusu değildir. Tam tersine, bu tür olaylarda bir azalma söz konusudur" dedi.

Çubukçu, TBMM Genel Kurulu'nda, gündemde yer alan sözlü soru önergelerini yanıtladı.

Töre cinayetlerinin engellenmesi için kurumsal düzeyde ve proje çerçevesinde, bütün bakanlıklar ile işbirliği içinde olduklarını belirten Çubukçu, toplumsal zihniyet değişimine ilişkin projelerin de bulunduğunu kaydetti. Çubukçu, kadınlara yönelik şiddetin, hafifletici hiçbir nedeni olamayacağını vurguladı.

Çubukçu, 58 ve 59. hükümetler döneminde bakanlığına bağlı kurumlara, toplam 1633 personel ataması yapıldığını; asil ve vekil olarak 162 idarecinin ise görevden alındığını bildirdi.

Çocuk yuvalarında, 8 kuruluş müdürünün görevden alındığını, 6 çocuk yuvasına kuruluş müdürü atandığını ifade eden Çubukçu, "3 huzurevinde kuruluş müdürü görevden alındı, 6 huzurevine kuruluş müdürü atandı. Bunlardan 3 kuruluşun müdürü ilahiyat fakültesi mezunudur. İddia edildiği gibi kuruluş müdürlüklerine imam hatip, ilahiyat fakültesi mezunlarının ataması yapıldığı doğru değildir" diye konuştu.

İstisnai kadrolarda 1 personel ataması yapıldığını dile getiren Çubukçu, bu kişinin, SHÇEK özel kalem müdürü olarak atandığını belirtti.

SHÇEK'e bağlı 96 yetiştirme yurdunda 10 bin 545 çocuk ve gencin barındığını kaydeden Çubukçu, SHÇEK'e bağlı çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında 4 bin 982 personelin görev yaptığını bildirdi.

Çubukçu, son 2 yılda yetiştirme yurtlarında, 2 intihar yaşandığını söyledi.

GÖREVDEN ALINAN PERSONEL

Çubukçu, SHÇEK'te 2002 ve 2005 tarihleri arasında, 14 personelin, devlet memurluğundan çıkarmayı gerektiren zimmet, hırsızlık, evrakta sahtekarlık, ihaleye fesat karıştırmak, cinsel taciz, gayri ahlaki tutum ve davranışlarda bulunmak nedeniyle, 3 personelin ise Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesine göre görevden alındığı bildirdi.

"Yuva ve yetiştirme yurtlarında taciz ve tecavüz olaylarında ciddi artış olduğuna" yönelik iddiaların bulunduğuna işaret eden Çubukçu, "Böyle bir artış söz konusu değildir. Tam tersine, bu tür olaylarda bir azalma söz konusudur" dedi.

Sosyal hizmet uzmanı ve psikologların, çocukların aileleri ve yakın çevreleriyle mesleki çalışmalar yaptığını anlatan Çubukçu, çocukların psikososyal gelişimlerindeki olumsuzlukların bir an önce rehabilite ve tedavi edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Çubukçu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu ile özel eğitim kurumlarına devam eden özürlü çocukların, bu kurumlara erişim ve ulaşım giderlerini karşıladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber