Bakan Eker: Beş noktada kuş gribi tespit edildi

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ''bölgedeki beş değişik noktada kuş gribi tespit yapıldı'' dedi.

hbar alınan yerlerde karantina tedbiri uygulandığını belirten Bakan Eker, Iğdır'da yapılan çalışmaları inceleyeceğini söyledi.

Iğdır'da, bölgedeki il valileri ve tarım il müdür müdürleriyle toplantı yapılacağını ifade eden Eker, ''değerlendirme yapacağız. Bölgedeki illerde de ayrı ayrı toplantı yapılacak. Kuş gribi hastalığıile ilgili nasıl mücadele edeceğimiz konusunu görüşeceğiz'' diye konuştu.

Iğdır'da altı kişide daha kuş gribi

Son olarak, Iğdır'ın Aralık ilçesinde altı kişi daha kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde 11, Erzurum'da da 5 kişi kuş gribi şüphesiyle tedavi görüyor.

Van'da tedavi gören 11 kişiden 2 çocuğun durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Çocuklardan biri iki kardeşi kuş gribinden ölen Hülya Koçyiğit.

Hülya Koçyiğit'in kardeşi Fatma Koçyiğit bu sabah 06.30'da kuş gribinden hayatını kaybetmişti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da dün yaptığı açıklamada, 1 ocakta hayatını kaybeden ve zatürreden öldüğü açıklanan Mehmet Ali Koçyiğit'in ölüm nedeninin kuş gribi olduğunu duyurmuştu.

Bu arada Aralık ilçesinde 112 kanatlı hayvan daha itlaf edildi. Iğdır Valiliği, ilçeye kanatlı hayvan giriş çıkışının yasak olduğu ve 10 kümeste dezenfekte işleminin yapıldığı belirtilerek, 763 aracın da kontrolden geçirildiğini bildirdi.

Valilik, şehir merkezindeki Topçular mahallesinde 20, Aralık ilçesinde de 92 olmak üzere itlaf edilen toplam 112 kanatlı hayvanla birlikte bugüne kadar itlaf edilen kanatlı hayvan sayısının bin 192'ye yükseldiğini kaydetti.

Bölgeye uzman hekim takviyesi yapılıyor

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan da bölgeye uzman hekim takviyesi yapılmaya başlandığını açıkladı.

Buzgan, olası yeni kuş gribi vakaları için kullanılmak üzere bölgede yeteri kadar solunum cihazı bulunduğunu belirterek, gerek ekipman gerekse ilaç açısından her türlü desteğin verildiğini söyledi.

Buzgan, bugün faaliyete geçecek şekilde Van ve Erzurum Devlet Hastaneleri'nde olası kuş gribi vakalarını kabul etmek üzere birimler oluşturulacağını da duyurdu.

Bu iki ilin yanı sıra Ağrı, Kars, Iğdır ile Doğu Beyazıt ilçesine konuyla ilgili uzmanlar gönderildiğini kaydeden Buzgan, bu illere dahiliye, halk sağlığı, çocuk sağlığı ve hastalıkları, enfeksiyon ve klinik mikrobiyoloji dallarından uzman doktor takviyesi bugünden itibaren yapılacağını belirtti.

Buzgan, bütün vakalardan numune alındığını ve kuş gribinden hayatını kaybeden çocuklardan alınanlar da dahil numuneler üzerindeki incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Türkiye'de bir kuş gribi salgını bulunmadığını, daha önce karşılaşılmayan bir hastalıkla yüz yüze bulunulduğunu kaydeden Buzgan, ülkede bütün dünyanın etkilendiği 'olağanüstü' bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber