Uyanık öğrenciler iş başında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'da karnesi zayıf olan bazı öğrenciler, ailelerinin tepkisinden korkarak, kırtasiyelerden aldıkları boş karneleri internet kafelerde düzelttirdi.

2005 - 2006 eğitim öğretim yılının birinci yarısında karnelerini alan öğrencilerin bir kısmı başarı dolu karnelerinin mutluluğunu yaşarken, karnesi zayıf notlarla dolu kimi öğrenciler ise ailelerinin tepkisinden korkarak, kırtasiyelerden 1 YTL'ye aldıkları boş karneleri internet kafelerde düzelttirdi. Öğrencilerin yoğun karne düzeltme taleplerine karşı kimi internet kafeler ise kapılarına 'Karne düzeltilmez' ibaresi astı. Karnesi iyi olan öğrenciler, karnelerini düzelttiren arkadaşlarına tepki göstererek, "Atalarımızın dediği gibi yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bir gün onların da yalanları ortaya çıkacaktır" dedi.

Karnesi zayıf notlarla dolu öğrencilerin karnelerini iyi notlarla düzeltip sokaklarda dağıtan şahıslar, kameralara suç üstü yakalanınca, sahte karneye karşı olduklarını ve çocukları bu konuda uyardıklarını söyledi. Sokak ortasında karnelerini düzelten öğrenciler ise İHA kameralarına yakalanınca çareyi kaçmakta buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber