Aile Bakanlığı teşkilat ve görevleri hakkında değişiklik yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın teşkilat ve görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin parlementoya sevk edilmesi kararı alındı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin parlementoya sevk edilme kararı alındığını açıkladı.


Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'ın açıklaması/ Video

İşte Arınç'ın açıkalamarı;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve aynı zamanda engelli bireyler hakkında Kanun Tasarısı'nın takdimini yaptı, bunlar da olumlu bulundu ve Tasarı olarak parlementoya sevk edilmesi kararı alındı.

Bunların içersinde kamuoyunun dikkatini çekme noktasında bir düzenlemeden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi bir yıl kadar önce Afyon'da bir cephanelikte patlama meydana gelmişti ve bu patlamada 20 askerimiz şehit olmuştu, bu patlamaya dışarıdan bir müdahalenin yol açmadığı, kendi içindeki bazı sebeplerden patlamanın meydana geldiği, yani bir terör saldırısının veya bir terör eyleminin söz konusu olmadığı açıklanmış ve mevcut yasal düzenlemeler içerisinde, terörle mücadele kapsamında bulunmadığı, tabii şartlar dolayısıyla bir patlamanın meydana geldiği ve buna ilişkin bir takım parasal imkanların sunulacağı konuşulmuştu, bu konuda kamuoyundan büyük bir tepki olduğu gibi yine ölenlerin anneleri, babaları ve yakınları tarafından da bizim çocuklarımız niçin şehit sayılmadılar, doğal afet kapsamında hayatını kaybedenler olarak görüldüler yakınması olmuştu. Bu tür olaylarda vefat eden vefat edenlerinde terörle mücadele kanunu kapsamında değerlendirileceği, terör şehidi sayılacağı ve mevcut yasal düzenlemeler içerisinden ailelerine hangi imkanlar sağlanıyorsa bunların onlar içinde geçerli olacağı sözünü vermiştik. Şehitlerle ilgili yapılan düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görülmektedir, 60 maddelik sayabileceğimiz Bakanlığın kendi kuruluş kanunun da yapılacak değişiklikler içerisine bir madde olarak ta bu girmiştir. Bu tur olaylarda vefat edenlerde terörle mücadele kapsamında şehit olmuş kardeşlerimiz bu kapsamda değerlendirilmiş olacaklar, bundan sonrası için.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber