Fethiye'de değişim devam ediyor

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın 2009 yerel seçimlerinde halka söz verdiği projelerden bir tanesi olan Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaatı başlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fethiye'de değişim devam ediyor

Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak ve Fethiyeliler tarafından, yapılan anketlerde en önce yapılması istenen belediye projesi olan Alışveriş ve Yaşam Merkezi için yapım sözleşmesi imzalandı. AVYM'nin bir yıl içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

Atıl durumdaki toptancı halinin yerine yapılacak olan ve yapım sözleşmesinin imzalandığı Fethiye'ye yakışır alışveriş ve yaşam merkezi'nin inşaatı başlıyor. Eşine ancak büyükşehirlerde rastlanan AVYM aynı zamanda çok amaçlı kullanıma da uygun olacak. AVYM sadece bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda bir yaşam projesi olarak halkın kullanımına sunulacak.

Toptancı halinin taşınmasıyla birlikte bölgede yıkım çalışmaları başlarken, projeyle ilgili olarak ilk iki ihaleye katılım olmamıştı. 3. kez yapılan ihale Eroğlu Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi ve Ticaret A.Ş üzerine kalmıştı. Yapım sözleşmesinin de imzalanmasıyla birlikte AVYM'nin bir yıl içerisinde bitirilmesi ve hizmete açılması bekleniyor. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte AVYM işletmeye açılmadan dahi yıllık ihale bedeli Belediye'nin kasasına girdi. Bu nedenle yüklenici firmanın da zaman kaybetmeden işi kısa sürede bitirip, faaliyete geçirmesi bekleniyor. Skyland İstanbul, Platform Rezidans, Harmony Towers gibi birçok büyük projeye imzasını atan Eroğlu Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi ve Ticaret A.Ş şimdi ise Fethiye'nin çehresini değiştirecek AVYM için kolları sıvadı.

Büyüyen, yapılacak çalışmalarla da Fethiye'de kimlik değiştirecek olan projelerin başında gelen AVYM, kullanım açısından da çok yönlü olacak. İkisi yurtdışından olmak üzere, ülke genelinde 109 projenin katılımıyla gerçekleşen yarışma sonrası yerini bulan projede çeşitli sosyal alanlarda yer alacak.

Fethiye'nin çehresini değiştirecek, marka olma yolunda ilerleyen ilçenin AVYM projesine karşı çıkanlarda var. Özellikle AK Parti ve bazı Bağımsız Belediye Meclis üyelerinin karşı çıktığı AVYM projesi ile ilgili yapım sözleşmesini imzalarken gazetecilere bilgiler aktaran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Bu Fethiye'nin Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesinin ihale sonrası yapım sözleşmesi, bu saatten sonra geri dönüş yok. Fethiye'ye hayırlı uğurlu olsun. Tabi ki bununla ilgili her türlü eleştiriye açığız ve her türlü eleştirinin bedelini ödemeye hazırız. Ancak yapıldığı zaman Belediye'nin altına yapılan Gima gibi olmasın. Ben o zaman herkesin fotoğrafını çekmiştim. En fazla karşı gelenler ilk girenler olmuştu. Alışveriş ve Yaşam Merkezine karşı olanlarda inşallah yaşarsak göreceğiz, AVYM'ye kendi yakınlarının işe girmesi için ama alışveriş için ilk girenlerden olacaklar. Bunu da göreceğiz inşallah. Tabi ki işin bu noktaya gelmesinde özellikle Eroğlu grubu adına Kerim kardeşimin çok emeği var. Kurumsal anlamda da Avukat kardeşim Mehmet'in çok desteği oldu. Belli bir çaba sonrası iş bu noktaya geldi. Her iki tarafı da Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber