Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın/ Video

Diyarbakır'da Botaş Petrol Boru Hattı'nda iş makinelerinin çalışması sırasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, sulama kanalında çalışan bir iş makinesinin petrol boru hattını delmesi sonucu yangın çıktı. Onlarca metre yüksekliğindeki alevlere müdahale için boru hattındaki akımın kesilmesi bekleniyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Açık alanda olan yangında, şu an için can kaybı bilgisi gelmedi" dedi.

Bağlar ilçesi Yeşildallı ve Yemişalan köyleri arasından BOTAŞ'a ait petrol boru hattında, sulama kanalı inşaatında çalışan iş makinesinin neden olduğu bir patlama meydana geldi. Onlarca metre yüksekliğindeki alevlere müdahale için boru hattındaki akımın kesilmesi beklendi. Yerleşim yerlerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan yangına petrol boru hattındaki akış kesildikten sonra müdahale edilebildi. Boru hattından vakumlama sistemiyle petrolün geri çekilmeye çalışıldığı bildirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalında yapılan çalışma sırasında bir iş makinesinin boru hattını delmesi sonucu yangın çıktığını açıkladı. Yangına müdahale için çok sayıda ekibin olay yerine sevk edildiğini belirten Toprak, gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Bu arada yaralanan bir teknisyen kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber