'Çatlak' eğitim

Haber Giriş : 11 Ocak 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsus'taki Atatürk İlköğretim Okulu'nun duvarlarındaki çatlaklar öğrencileri korkutuyor. Veliler ise İl Milli Eğitim yöneticilerine tepkili

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde, taşımalı eğitim veren Atatürk İlköğretim Okulu'nda, öğrenciler ölüm tehlikesi içinde öğrenim görüyor. 1983'te açılan 4 katlı 22 derslikli okulun yemekhanesinin duvarlarında oluşan derin çatlaklar her gün büyüyor.

Okul Aile Birliği Derneği Başkanı Derya Sırdaş, öğrencilerin, ailelerin ve eğitimcilerin binanın her an üzerlerine çökme endişesi taşıdığını belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan'a 5 ay önce bilgi verdik" dedi.

Alkan'ın okula gelerek inceleme yaptığını ve duvarlardaki çatlaklar yerine tavanda bulunan örümcek ağıyla ilgilendiğini iddia eden Sırdaş, "Bu nedenle Okul Müdürü Yunus Karamık hakkında soruşturma açıldı. 800 öğrencinin bulunduğu okulda tadilat yapmak için bir facia mı yaşanması bekleniyor?" diye konuştu. Alkan da, okulun duvarındaki çatlaklarla ilgili Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne bilgi verdiklerini söyledi. Alkan, örümcek ağıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:
"Genel olarak temizliğe yeterince riayet edilmediğini gördüm. Çocukların kullandıkları tuvaletlerde de gerekli temizlik kurallarına uyulmadığını gözlemleyerek müdür hakkında soruşturma açtım."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber