Osmaniye'de düşen F-16 uçağı

Osmaniye Zorkun Yaylası Çakşırlı mevkiinde düşen F-16 savaş uçağının şehit olan pilotu Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un naaşı askeri helikopterle olay yerinden alınarak Adana İncirlik Hava Üssü'ne ardından da Adana Adli tıp kurumuna kaldırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'de düşen F-16 uçağı

Osmaniye Zorkun Yaylası Çakşırlı mevkiinde düşen F-16 savaş uçağının şehit olan pilotu Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un naaşı askeri helikopterle olay yerinden alınarak Adana İncirlik Hava Üssü'ne ardından da Adana Adli tıp kurumuna kaldırıldı.

F-16 uçağının düştüğü andan itibaren havadan ve karadan sürdürülen asker, polis ve köylülerden oluşan yüzlerce kişinin katıldığı arama kurtarma çalışmalarında saat 21.30 sıralarında sona erdi. Zorkun ve Yarpuz Yaylası arasındaki Çakşırlı mevkiinde F-16 savaş uçağının enkazı bulundu.

Uçağın enkazından 250

metre yukarısında ise Pilot Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un naaşına ulaşıldı. Görgü tanıklarını ifadesine göre Şehit Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy kayalıklara düşerek şehit olduğu belirtildi.

Bazı görgü tanıkları ise Uçak düşmeden önce Osmaniye üzerinde çok alçaktan uçtuğunu kısa bir süre sonra da ormanlık alanda kaybolduğunu belirterek Şehit pilot Osmaniye üzerine düşmemek için uçağı dağa düşürdüğünü belirttiler.

Şehit Yüzbaşının naaşı olay yerinden askeri helikopter ile alınarak önce Adana İncirlik hava üssüne daha sonra da Adana Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.

Jandarma, uçağın düştüğü yer ve çevresine kimseyi yaklaştırmazken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber