Karne skandalı!

Haber Giriş : 12 Ocak 2006 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karne bile parayla!
Paranın hükümdarlığı, minicik çocukların karne sevinci yaşamalarına engel oldu. Çanakkale Biga'da bir ilköğretim okulunda okuyan 7. sınıf öğrencisi Büşra ve Fatih Y. ile Gülcan G., sömestr tatili geldiğinde arkadaşları karne alırken evlerine eli boş döndü. Çocukların karne alamamalarının tek nedeni ise okul aile birliğine 10 YTL'lik temizlik parasını ödememeleriydi.

DUYANLAR İNANAMADI
YANİ çocuklar, 10 liranın gazabına uğramış ve karnesiz kalmıştı. Bu duruma şaşırıp kalan ve üzülen minikler, olayı ailelerine açıkladı. Büşra ve Fatih'in babası Erkan Y., önce duyduklarına inanamadı, ardından Kaymakamlık'ın yolunu tuttu. Eğitim yılının başından bu yana okula birçok kez yardımda bulunduklarını belirten baba, Kaymakam Mustafa Gündoğan'dan dertlerine derman olmasını istedi.

MÜDÜR: YANLIŞ ANLAŞILDI
KAYMAKAM da hemen okul müdürü İsa G.'yi arayarak olayın çözülmesini istedi. Bunun üzerine İsa G., öğrencilerin evlerine kadar gitti ve karneleri elleriyle teslim etti. Müdür İsa G., olayın yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Skandal okulun müdürü G., öğrenciden temizlik ücreti alınmasını zorunlu tutmadıklarını, parayı veren velilerin okula yardımda bulunduğunu söyledi.

'BÖYLE REZİLLİK GÖRMEDİK'
HALA karne alamayan öğrenciler bulunduğunu da kaydeden İsa G., çocuklara neden karne verilmediği konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı. İsa G., sadece karnelerini alamayan öğrencilerin pazartesi gününden itibaren okula gelerek karnelerine kavuşabileceklerini söyledi. Olaya tepki gösteren veliler ise, "Bu yaşımıza geldik, böyle rezillik görmedik. Çocuklarımız günlerce ağladı" diye tepki gösterdiler.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber