'Kelek'trik!

Haber Giriş : 12 Ocak 2006 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Partili Turhan Çömez, elektrik fiyatlarını tartışmaya açtı: Elektrik Türk sanayicisine 9.3 cent, Irak'a ise sadece 4.2 cent! PKK yuvası Kandil Dağı, Türk elektriği ile mi aydınlatılıyor?.

'Özgün proje üretelim'
AK Parti Balıkesir Milletvekili Çömez, Türk sanayicisinin 9.3 cente elektrik alırken, Irak'a 4.2 cent'e elektrik satılmasına karşı çıktı. Hükümete, "Enerji politikalarını gözden geçirme" çağrısında bulunan Çömez, "Ya fiyatları, Rusya'nın doğalgazda yaptığı gibi revize etmeliyiz. Ya da elektrik karşılığı petrol programı gibi özgün projeler geliştirmeliyiz" dedi. Çömez, elektrik üretiminin can damarı barajlar konusunda da "Bu yıl su kaynakları, barajlar beklenen ölçüde zenginleştirilemedi" şeklinde konuştu.

'Neden ucuz satıyoruz?'
Elektrikteki yanlış politikayı hem iç hem de dış pencereden değerlendiren Çömez, kıyaslama açısından Aliağa Termik Santrali ve Irak'a satışı örnek gösterdi. Aliağa Termik Santrali'nin motorinle çalıştığına dikkat çeken Çömez'in elektrik satışı konusunda özellikle altını çizdiği kritik noktalar şöyle: "Buradaki maliyet KW/saat başına 40-45 cent. Rakamlar bu kadar yükseğe tırmanırken komşumuz Irak'a 4.2 cent'ten elektrik satılması oldukça düşündürücü."

'Terör faaliyeti unutulmasın'
Irak'ın, bu yıl 1.5 milyar kilovat saatlik talebini vurgulayan Çömez, terör örgütünün yuvalandığı Kandil Dağı'na da değindi ve "Irak, bizden aldığı 1.5 milyar kilovat saat elektriği kullanacak. Türkiye, böylesine önemli bir stratejik fırsatı acaba ne ölçüde verimli kullanıyor? Bunun karşılığında gereken siyasal kazanım elde edilebiliyor mu? PKK, Kandil Dağı'nda. Hala aktif faaliyetini sürdürüyor. Bizim verdiğimiz ucuza sattığımız elektrik Irak'ın kuzeyinde kullanılıyorsa, hepimiz düşünmeliyiz" dedi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber