Vekilin Vali hakkındaki iddialarına soruşturma/ Video

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın’ın Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un milletvekilleri ve belediye başkanlarını dinlettiği iddiasıyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Güler, Meclis'te gazetecilerin Vali Coş hakkındaki iddialarla ilgili soruları üzerine şunları söyledi: “Bana bir başvuru oldu, biz de konuyu inceliyoruz. Her inceletme müfettişlerle olmaz. Biz araştırdık. Araştırma safhası bitince soruşturmayı gerektiren durum olursa soruşturma yaparız. Şu aşamada müfettiş görevlendirmesi yapılmadı.”

*Vekilin valiyi şikayet ettiği o mektuptaki ilginç tesadüf

MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de AK Partili Küçükaydın'ın mektubunu Meclis gündemine taşıdı. İnce, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği önergede şu sorulara yanıt istedi: “İktidar partisine mensup milletvekili tarafından Adana Valisi hakkında kendisine şifahi olarak bilgi verilen önceki İçişleri Bakanı ve Bakan Yardımcısı hangi işlemleri tesis etmişlerdir? İçişleri Bakanı Muammer Güler kendisine gelen mektuptan sonra müfettiş görevlendirilmiş midir? Adana Valisi'nin, milletvekilleri ve belediye başkanlarını yasadışı dinlettiği iddiaları doğru mudur? Adana Valisi'nin görev yaptığı illere beraberinde bir işadamı götürdüğü ve görev yaptığı illerde bu işadamına ihale verildiği yönündeki iddialar doğru mudur?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber