İTÜ'de GDO protestosu/ Video

Eğitim-Sen üyeleri 'GDO'lu pirinç raporu' nedeniyle öğretim üyesi Doç.Dr. Alper Akarsubaşı'nın açığa alınmasını protesto etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

üyesi yaklaşık 50 kişi, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında alınan numunelere 'GDO'ludur' raporu veren Doç.Dr. Alper Akarsubaşı'nın açığa alınmasını protesto etti. Akarsubaşı'nın görev yaptığı İTÜ'deki Moleküler-Biyolojik-Genetik ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi önünde toplanan eylemciler 'İnsan toplum ve doğa yararına özgür bilim istiyoruz' pankartı açtılar.

Grup adına İTÜ öğretim üyesi Doç.Dr. Devrim Kaymak tarafından yapılan basın açıklamasında, "Rektörlük tarafından kurulan komisyonun süreçte usul ve deneysel kurgu hataları saptadığı ve bu nedenle raporun 'teknik' olarak geçersiz olduğu açıklanmıştır. Rektörlük açıklamasında, verilen raporlarda uygulanan deneysel yöntemlerin, pirinçlerde saptanan GDO'nun kontaminasyondan kaynaklandığı riskini değerlendirecek kurguda oluşturulmadığının anlaşıldığı belirtilmiştir.Toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren ve kamuoyunda büyük tartışma konusu olan bu konuda İTÜ rektörlüğünden sorularımıza bilimsel dayanakları ile birlikte İTÜ ve Türkiye kamuoyu önünde cevap verilmesini talep ediyoruz" denildi.

Kaymak yaptığı açıklamada, "Kaynağından bağımsız olarak, analizi yapılan pirinçlerde GDO'ya rastlanmış mıdır? Savcılıktan İTÜ'ye ulaşan tüm talep ve yazılarını kamuoyuile paylaşır mısınız? Rektörlük tarafında kurulan komisyonun kimlerden oluştuğu ve bu seçimin Hangi kriterler ve yetkinlikler dikkate alınarak yapıldığını açıklar mısınız?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber